Gătiți ficatul așa și veți uita de alte rețete: ai nevoie de puțin usturoi și smântână

Pregătiți ficatul așa și veți uita de alte rețete ai nevoie de puțin usturoi și smântână. Sursa foto: freepik.com
Pregătiți ficatul așa și veți uita de alte rețete ai nevoie de puțin usturoi și smântână. Sursa foto: freepik.com

Din ficat, puteți face nu doar un pateu delicios, ci îl puteți servi ca un fel de mâncare independent.

Pregătit după această rețetă, ficatul este foarte moale și are un gust delicat și cremos. În plus, nu vei cheltui mulți bani pentru această rețetă delicioasă.

Ingrediente:

ficat de pui - 500 grame,

ceapă - 1 bucată,

usturoi - după gust,

smântână - 2 linguri,

unt - 30 grame,

ulei de floarea soarelui,

zahăr - o linguriță,

sare și piper după gust.

 

Metoda de gătire, pas cu pas

 

Ficatul de pui spălat și curățat se pune în apă clocotită și se fierbe câteva minute. Tăiați ceapa în sferturi de inele. Pisați usturoiul. Ceapa se prăjește până se rumenește în unt cu o picătură de ulei vegetal.

Salată cu varză chinezească pentru masa festivă: toți oaspeții vor cere rețeta

Adăugați zahărul și gătiți încă câteva minute. Treceți ficatul într-o strecurătoare. Adăugați ficatul în tigaia cu ceapă. Ulterior, adăugați usturoiul, sarea și piperul și amestecați. Gătiți câteva minute. 

Unele persoane adaugă cărbune activ în cafea. Explicația este uimitoare și te va cuceri

Se adaugă, apoi, smântână și aproximativ 50-70 mililitri de apa. Se fierbe totul timp de 10-15 minute.

Aceasta este o cină grozavă, care se prepară rapid și ușor. Ficatul cu smântână poate fi servit cu orice garnitură, dar va avea cel mai bun gust cu un piure de cartofi fragezi. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel