Mulți oameni folosesc gătit cu folie sau învelesc mâncarea în folie de aluminiu care apoi este introdusă la cuptor, fără să știe că acest lucru este periculos.
Mulți oameni folosesc folie de gătit sau învelesc mâncarea în folie de aluminiu care este apoi introdusă în cuptor fără să știe că acest lucru este periculos.
Acest lucru este din cauza faptului că aluminiul este o neurotoxină care este dovedită științific că provoacă și promovează boli degenerative și mentale. Trebuie să știi că aluminiul nu îndeplinește funcții utile în organism, așa că nu trebuie să se regăsească în corpul nostru, potrivit Salutecobio.
Aluminiul, împreună cu alte metale toxice, se acumulează lent și progresiv în organe (oase, ficat, rinichi, sistem nervos, țesut adipos) și în țesuturi unde provoacă procese inflamatorii și blochează activitatea a numeroase complexe enzimatice, înlocuind mineralele esențiale, provocând vătămarea sănătății unei persoane, cu simptome foarte variate și greu de atribuit intoxicației cu aluminiu.
Organismul are propriul sistem de detoxifiere capabil să elimine toate toxinele dăunătoare, dar dacă aceste toxine sunt nanoparticule și sunt ingerate des, nu le poate elimina.
Cele mai frecvente simptome ale intoxicației cu aluminiu sunt: slăbiciune musculară, dureri osoase, convulsii și confuzie, anemie, probleme de sănătate respiratorie, boli ale creierului, demență, boli ale sistemului nervos, scleroză multiplă, Alzheimer și Parkinson.
Legătura dintre aluminiu și bolile menționate mai sus este dovedită de mai multe studii. Acum câțiva ani, un studiu al Universității din Columbia Britanică a arătat legătura dintre aluminiu și Alzheimer.
Mai mult, dr. Sante Guido Zanella a observat că pacienții săi cu scleroză multiplă aveau toți valori foarte mari (de la 4 la 30 de ori mai mari decât limitele considerate normale) ale aluminiului.
Aluminiul ajunge în organismul nostru prin intermediul mai multor surse:
Aluminiul din alimente
Alimentele naturale sunt cele mai importante surse de aluminiu, mai ales fructele și legumele, care absorb din sol acest mineral. Unele alimente conțin adaos de sare de aluminiu. În sol concentrația de aluminiu este între 7 și 100 g/kg.
În Europa, aportul zilnic de aluminiu din alimente este estimat la 7-9 mg/zi pentru un adult. Pentru prepararea, conservarea și depozitarea alimentelor și a băuturilor se utilizează folii de aluminiu, tăvi, cutii de conserve etc.
Compușii de aluminiu pot fi adăugați și în timpul procesării alimentelor, cum ar fi făină, praf de copt, agenți de colorare, agenți antiaglomeranți etc.
Aluminiul din apă
Aluminiul este un compus natural întâlnit în apă. Concentrația de aluminiu din apele naturale este de obicei sub 0,1 mg/l, între 0,001-0,05 mg/l, însă în apele cu pH mai acid valorile pot fi între 0,5-1 mg/l.
Organizația Mondială a Sănătății atenționează că 0,2 mg/l este doza maximă admisă de aluminiu în apa potabilă. Apa contaminată cu aluminiu nu are miros sau gust diferit.
Singura metodă de a verifica nivelul de aluminiu este dozarea și verificarea de către firmele specializate. De asemenea, se utilizează deseori sulfatul de aluminiu sau alăun pentru purificarea surselor de apă potabilă.
Aluminiul din medicamente, vaccinuri și cosmetice
Compusul care se utilizează în medicină este hidroxidul de aluminiu, utilizat în medicamente pentru tratarea ulcerelor gastrice și a afecțiunilor renale. Unele vaccinuri conțin compuși de aluminiu care le cresc eficiența.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News