Gel anti-HIV pentru sexul anal

Sex anal
Sex anal

Anul trecut se prezenta un gel cu rezultate promițătoare în prevenția infectării vaginale cu HIV. Noi teste clinice au demonstrat că tenofivir ar putea fi folosit și pentru prevenția infectării cu virusul care provoacă SIDA ca urmare a sexului anal, arată un studiu cu voluntari de ambele sexe.

Este departe de a oferi o protecție de 100%, dar primele rezultate arată că produsul, încă în faza de teste clinice, ar putea fi viabil nu numai pentru aplicarea vaginală, ci și cea rectală.

Sexul anal, de 20 de ori mai riscant în ceea ce privește infectarea cu HIV

Este un rezultat important, căci specialiștii susțin că riscul de infectare cu HIV este de 20 de ori mai mare prin sexul anal, pentru că virusului îi este mult mai ușor să atace celulele.„Sexul anal neprotejat este un factor cheie în epidemia de HIV, iar această practică nu mai este una specifică homosexualilor. Numeroase femei au început să practice sexul anal și, dacă în cazul homosexualilor, prin numeroasele campanii de informare s-au obținut rezultate destul de bune în ceea ce privește folosirea prezervativului, cazul femeilor care practică sexul anal a fost oarecum abandonat”, explică Kenneth Mayer, unul dintre autorii studiului.

Tenofivirul este un medicament care se ia de obicei pe cale orală, sub formă de pilulă. Acum câțiva ani a început să se studieze dacă versiunea sub formă de gel ar putea preveni infectarea cu HIV. În luna iulie a anului trecut, revista Science publica un studiu amplu care arăta că prin aplicarea gelului se reduce riscul de infectare cu 39%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel