Generalul Cristian Barbu, fost comandant şi rector al Academiei Tehnice Militare, afirmă că Vladimir Putin este la acelaşi nivel de leadership ca Elena Ceauşescu.
"Ucrainenii vor rezista la nesfârșit, 3 ani, 4 ani, 7 ani, cât e nevoie. Exact ca la bătălia de la Stalingrad, de care rușii ar trebui să-și amintească. Va veni și momentul în care ucrainenii vor răbda ce vor răbda până își vor împinge adversarii, pentru că asta e setarea, ăsta e genomul lor”, subliniază generalul Barbu, citat de Adevărul.
Cu toate acestea, el nu crede că Ucraina va putea recupera Crimea, lucru pe care îl susţin şi aliaţii Ucrainei.
"Să nu uităm că rușii n-au avut niciodată un tip de succes pe care să-l urmeze. Adică un succes al lor de sine stătător. Pentru că în al Doilea Război Mondial succesul împotriva nemților a fost unul colectiv. Fără sprijinul celorlalți aliați, în special al americanilor, probabil că Rusia ar fi fost cucerită de germani. Rușii și-au arătat limitele în Finlanda, și le arată și acum în Ucraina.
În acest moment, rușii duc lipsă de ofițeri, de comandă, adică n-au leadership sub nicio formă. Dacă a ajuns pe ruși să-i învețe leadership unul ca Putin, înseamnă că armata lor este vraiște. Mă așteptam ca leadershipul să vină poate de la ministrul Șoigu, care e prea politician, să vină de la Surovikin. M-am simțit ca în România anilor 80, dar nu când venea Nicolae Ceaușescu să vadă ce facem, ci când venea Elena Ceaușescu și săraca nu înțelegea nimic. Leadership-ul rusesc e cam la acel nivel”, mai arată Cristian Barbu.
"Elena Ceaușescu venea la poligon împreună cu alți mai mari ai armatei, cu Stănculescu în frunte. Făceam cercetare în poligon și le arătam, uite cât a zburat racheta aia veche, uite cât a zburat asta nouă sau ce a făcut în plus asta nouă, cât mai pe înțelesul ei. Dar erau la fel de naivi, se uitau după câte beculețe sunt aprinse la bord, nu la ce poate face cu adevărat o armă.
Măcar din punctul de vedere al armatei române mai existau și profesioniști în fruntea sa. Rușii nu au acum deloc profesioniști în fruntea armatei. Dacă marele general Surovikin a luat prima decizie retragerea, mi s-a părut corectă, dar faptul că din momentul acela n-a mai putut avea nicio altă manevră decât împotriva civililor, pentru că nu se pot efectua lovituri împotriva civililor și a obiectivelor civile decât cu ordinul sau la propunerea comandantului acțiunii. Dacă de la el a plecat această idee, înseamnă că este un militar slab. Ca să nu folosesc termenul foarte slab, care ar fi și mai corect”, mai declară acesta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News