EXCLUSIV  Gen Lt. (r) Ben Hodges: După nouă ani în care au avut toate avantajele, rușii nu controlează mai mult de 19% din teritoriul Ucrainei

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Generalul-locotenent american (r.) Ben Hodges, fost comandant al trupelor terestre americane staţionate în Europa, a acordat un interviu pentru DefenseRomania unde a vorbit despre războiul pornit de Rusia în Ucraina.

„Noi – Statele Unite, Germania și ceilalți aliați – nu am făcut ceea ce ar fi trebuit pentru a ajuta Ucraina să aibă mai mult succes. A durat prea mult să discutăm deciziile de a oferi materiale și încă nu le-am oferit armele reale de care au ucrainenii nevoie pentru a câștiga Crimeea. Aceasta este cea mai importantă parte a acestui război: eliberarea Crimeii. Însă, în ciuda acestui fapt, chiar și fără acțiunea noastră concretă, Ucraina încă are inițiativa. Țineți minte că acest război a început acum nouă ani. După nouă ani în care Rusia a avut toate avantajele, rușii nu controlează mai mult de 19% din teritoriul Ucrainei.

Flota din Marea Neagră începe să bată în retragere, iar forțele aeriene rusești nu au distrus vreun convoi militar care aduce muniție din Polonia. M-am uitat astăzi pe videoclipuri în care ucrainenii treceau Niprul către Est. Aș spune că rușii au mai multe probleme decât ucrainenii, dar acum este momentul nostru să demonstrăm că susținem complet Ucraina, că vrem să câștige.

Nu să-i ajutăm doar să rămână în luptă, ci să-i ajutăm să câștige. Contraofensiva este mai mult decât doar partea terestră. Trebuie să ne detașăm de ideea asta. Ucraina face acum operații în mai multe domenii, cum ar spune NATO: Teren, mare, aer, spațiul cibernetic, toate domeniile unde integrezi efectele. Și așa partea terestră este ceea ce vedem ca fiind câmpurile minate, tranșeele. Este dureros, este lent, este plin de victime. Dar totuși fac progrese, doar că nu așa cum ne-am dori. 

Dar asta nu este contraofensiva, asta este doar o parte a contraofensivei. Întreabă comandantul Flotei Mării Negre cum merge contraofensiva. El va avea o altă poveste de spus”, a spus generalul-locotenent american (r.) Ben Hodges într-un interviu pentru DefenseRomania, realizat de Tudor Curtifan.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel