General american, despre întâlnirea SUA-China: Vladimir Putin este extrem de interesat. Este lipit de ecranul televizorului

AGERPRES
AGERPRES

Un fost general american spune că Vladimir Putin este foarte interesat de vizita lui Xi Jinping în SUA.

Un foarte important fost general al SUA, ofițerul superior de informații pentru eliberarea Irakului în 2003, James "Spider" Marks, a prezentat o analiză difuzată de Antena 3 CNN în legătură cu întâlnirea președintelui Joe Biden cu omologul său chinez Xi Jinping.

Conform acestuia Statele Unite trebuie să aibă o colaborare solidă cu Republica Populară Chineză, în ciuda cadrului competitiv. Este obligatoriu să existe un dialog imediat, deschis și cât se poate de transparent. Un dialog miliar este mai mult decât necesar între cele două puteri, astfel încât să existe o încredere reciprocă și "să coborâm temperatura atunci când lucrurile pot să devină prea fierbinți, când sunt potențiale fricțiuni." 

Cooperarea economică nu poate să fie omisă. Generalul american a punctat că în cursul anilor China a ajuns să aibă 4 sau 5 dintre cele mai importante bănci ale lumii, având bugete mari pentru domeniul militar și o clasă de mijloc pe care nu o aveau acum câteva decenii. Clasa de mijloc chineză a fost definită ca fiind "plină de mobilitate și putere intelectuală".

"Vladimir Putin este extrem de interesat. Este lipit de ecranul televizorului"

În plus, James Marks spune că Vladimir Putin este foarte interesat de această întâlnire dintre Joe Biden și Xi Jinping.

"Vladimir Putin este extrem de interesat. Este lipit de ecranul televizorului. Se uită non-stop, urmărește mediul online, televiziunea, tot ce se poate pentru a afla ce se întâmplă. El vede posibilitatea în care rolul lui să fie minimizat. Xi a făcut niște remarci foarte clare, spunând că SUA și China sunt cele două puteri globale care trebuie să coexiste. Asta sigur este contrar filozofiei chineze care susține că poate să fie doar un singur soare pe cer, o singură super putere. Atunci, asta îl face pe Putin foarte atent, foarte interesat de rezultatele acestei întâlniri," a declarat fostul general James Marks.

Alianța China-Rusia-Iran-Coreea de Nord

Când a fost întrebat despre cum alianța China-Rusia-Iran-Coreea de Nord ar putea să facă probleme Statelor Unite, generalul a susținut că "este dificil să rupi aceste legături. Foarte greu. Modul în care legăturile ar putea fi slăbite este să stabilești o relație cu China. Acesta e efortul pe care încercăm să-l facem aici. Dacă există o metodă, ca acele conexiuni să slăbească, atunci este apropierea SUA-China. Nu înseamnă că trebuie să ne periclităm imperativele de securitate națională ale SUA. Îți păstrezi imperativele, le pui pe masă și spui ce este de nediscutat. Asta ne așteptăm să facă și China."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel