General britanic: Comandourile Marinei Regale au fost implicate în operațiuni sub acoperire în Ucraina

Sursa Foto YouTube Royal Marines
Sursa Foto YouTube Royal Marines

Dezvăluirea vine de la generalul Robert Magowan, fost comandant al Royal Marines, conform căruia comandourile marinei au desfășurat  în Ucraina ”operațiuni secrete” într-un ”context extrem de sensibil” care implică ”un nivel ridicat de risc politic și militar”.

Potrivit fostului general britanic, Robert Magowan, Royal Marines, unitățile de elită ale Marinei Marii Britanii, au luat parte la operațiuni secrete în Ucraina. Comandourile Marinei au desfășurat ”operațiuni sub acoperire” într-un ”context extrem de sensibil” care implică ”un nivel ridicat de risc politic și militar”, susține fostul comandant al Royal Marines, Robert Magowan, potrivit Agenzia Nova.

Cine e Robert Magowan

Robert Magowan s-a alăturat unității de elită a Marinei Regale în 1989 și într-un articol scris în Globe and Laurel, publicația oficială a Royal Marines, a explicat cum 350 de pușcași marini din 45th Commando au fost trimiși să escorteze diplomații de la Ambasada Marii Britanii din Ucraina la începutul anului, moment în care devenise clar că rușii se pregăteau pentru a invada Ucraina.

De asemenea, comandourile s-au întors la Kiev în luna aprilie pentru a asigura securitatea Ambasadei, deoarece Regatul Unit își restabilea reprezentanța diplomatică în urma retragerii trupelor ruse din jurul capitalei ucrainene.

Ministerul Apărării din Londra a recunoscut anterior trimiterea unui comando pentru a proteja personalul ambasadei, admițând totuși prezența a doar 30 de soldați.

Magowan este primul ofițer superior care a recunoscut că forțele britanice au participat la operațiuni secrete în Ucraina

”În ianuarie, soldații celui de-al 45-lea Commando au fost dislocați din nordul Norvegiei cu un preaviz scurt pentru procedurile de evacuare ale Ambasadei Marii Britanii din Kiev în Polonia”, a scris Magowan.

”Ulterior, în aprilie, s-au întors în țară pentru a reînființa misiunea diplomatică, oferind protecție personalului. În ambele faze, comandourile au susținut alte operațiuni sub acoperire într-un mediu extrem de sensibil și cu un nivel ridicat de risc politic și militar”, a mai adăugat generalul.

Cu sediul în RM Condor, o bază militară situată în Arbroath, Scoția, pe coasta Mării Nordului, pușcașii marini ai celui de-al 45-lea Commando sunt considerați specialiști în conflicte, desfășurate în condiții extreme.

Unitatea, de dimensiunea unui batalion, a oferit, de altfel, asistență operațiunilor din Irak și Afganistan. La începutul anului, militarii erau angajați în exerciții în Norvegia: în mijlocul acestei activități soldații au fost redistribuiți rapid în Polonia pentru a ajuta la procedurile de evacuare a personalului diplomatic britanic din Kiev.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel