General-locotenent Viorel Angelescu: Destin sau întâmplări de viață?

"Destin sau întâmplări de viață? O carieră  militară atipică în câteva pagini", a generalului-locotenent (r), Viorel Angelescu, apărută la Editura Militară, ridică vălul dintr-o perioadă care a marcat procesul de transformare  și modernizare a Armatei României.

Generalul-locotetent Viorel Angelescu, și-a început cariera militară la Liceul Militar "Dimitrie Cantemir" de la Breaza, în septembrie 1971, și a finalizat-o la trecerea în rezervă, în decembrie 2013.

A avut o evoluție profesională aparte, trecând prin toate etapele militare, avansând ierarhic, de la gradul de locotenent până la cel de general-locotenent.

A fost martor sau participant la evenimente  și întâmplări puțin cunoscute publicului larg, pe care acesta le pune la dispoziția cititorilor, fie ei militari, cronicari, analiști sau simpli amatori de memorialistică.

Cartea generalului  Viorel Angelescu are o particularitate aparte: aceasta este scrisă de  un fost ofițer de informații militare care a participat  personal, ca translator, atașat militar, sau din pozițiile de conducere avute în cadrul Ministerului Apărării Naționale, la discuții care au netezit  drumul Armatei României către NATO. 

"Acest tip de ofițer de informații nu este în general prea agreat de șefi, nici iubit de colegi – mai ales de cei mediocri –, dar este tolerat fiindcă rezolvă problemele cele mai încurcate. Acești oameni nu ajung niciodată la conducerea instituției, au prieteni puțini și mulți detractori.

Ei sunt oameni excepționali pentru situații excepționale. Rutina nu le priește, prostia îi irită, aroganța îi provoacă. Astfel se explică apariția unor reacții exagerate din care, de cele mai multe ori, au de pierdut. Cu toate acestea, niciun serviciu de informații nu își poate permite să renunțe la ei, iar un
lider priceput trebuie să învețe și să aibă grijă cu ei, dar și de ei.

În această categorie îl putem include şi pe autorul acestei cărţi", scrie în postfață, Generalul de brigadă (r) Dan Niculescu, Președintele Asociațiai Diplomaților Militari în Rezervă și Retragere "Alexandru Ioan Cuza".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel