EXCLUSIV  Generalul Cristian Barbu, ipoteză despre numărul mare de victime din Fâșia Gaza. "Familia s-ar putea să nu fi știut"

Captură de ecran / Foto: Video X Israeli Air Force
Captură de ecran / Foto: Video X Israeli Air Force

Generalul Cristian Barbu a venit cu o teorie despre numărul mare de răniți și morți din Fâșia Gaza.

"Lucrurile par din ce în ce mai complicate. Dau doar o singură cifră. Cei de la The Economist spun că, în momentul de față, așa cum arată din Google Earth lucrurile, în Fâșia Gaza, dacă s-ar opri lucrurile aici, 225 de mii de oameni nu ar mai avea unde să se întoarcă la casele lor. Și nu a început ofensiva în teren", a spus jurnalistul Răzvan Dumitrescu în cadrul emisiunii  "Ce se întâmplă?" de la DC NEWS.

Ulterior, generalul Cristian Barbu a venit cu o teorie legată de numărul mare de victime din Fâșia Gaza, dar și a clădirilor distruse de atacurile Israelului.

VEZI ȘI: Mărturia unui medic român din Craiova, blocat în Fâșia Gaza: Sincer, ce am văzut e foarte greu de imaginat

"Constatăm în Fâșia Gaza o serie întreagă de distrugeri"

"Este clar că în acest moment constatăm în Fâșia Gaza o serie întreagă de distrugeri de structuri utilizate și de oamenii normali, nu doar de grupările Hamas. De ce spunem acest lucru? Pentru că s-a încercat țintirea acestor elemente proprii Hamasului, dar să nu uităm că tatăl putea să fie în Hamas, iar întreaga familie, soția și copiii, s-ar putea să fi știut sau nu că acel bărbat este în Hamas.

În anumite situații, fiind într-o structură teroristă, ca bărbat, s-ar putea să te ferești tocmai pentru a proteja familia, să nu știe lumea cu ce te ocupi, ce faci după masă, ce faci dimineață, te duci la serviciu... Și atunci există informația că acel lider Hamas locuiește într-o zonă, poate că ai încercat să distrugi acea structură sau acel loc și iată că s-a ajuns la acest număr impresionant, înainte de a începe ofensiva terestră", a explicat generalul Cristian Barbu.

Cristian Barbu: Printre acești 225 de mii de s-ar putea să fie chiar și români

"Dacă acum analizele arată că 225 de mii nu mai au unde să se întoarcă, după ce se intră în teren acolo, bănuiesc că se schimbă radical situația", a mai spus Răzvan Dumitrescu.

"Categoric, dar să nu uităm că printre acești 225 de mii de s-ar putea să fie chiar și cetățeni cu dublă cetățenie, adică și români", a punctat generalul Cristian Barbu.

Precizăm că Ministerul Sănătății din Gaza, condus de Hamas, a transmis ieri un raport în care se arată că 6.546 de palestinieni ar fi fost uciși de loviturile aeriene israeliene începând cu 7 octombrie, când teroriștii au atacat Israel. Bilanțul include 2.704 copii.  Este important de precizat că aceste informații nu pot fi verificate din surse independente.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel