Generalul Oleksandr Sîrski, artizanul atacului din Kursk: Ucraina controlează aproximativ 1.000 de kilometri pătrați din teritoriul rusesc / video

Agerpres
Agerpres

Oleksandr Sîrski, comandatul Forțelor armate ucrainene, a participat prin videoconferință la Comandamentul Suprem al Ucrainei, unde a vorbit despre atacul din Kursk.

Oleksandr Sîrski, comandantul Forțelor armate ucrainene, a vorbit, prin videoconferință, în fața Comandamentului Suprem al Ucrainei.

„În acest moment, forțele armate ucrainene controlează aproximativ 1.000 de kilometri pătrați din teritoriul rusesc“, a spus Oleksandr Sîrski la sediul Comandantului Suprem.

Forțele ucrainene au străpuns granița cu Rusia marțea trecută și au ocupat unele părți de vest ale regiunii Kursk din Rusia, un atac surpriză care a scos la iveală slăbiciunea apărării graniței rusești în zonă.

Atacul în regiunea rusă Kursk este o premieră pentru războiul din Ucraina, care se desfășoară de mai bine de doi ani. Ucraina a reușit în această perioadă să elibereze mai multe regiuni, precum Herson și Harkov, de forțele ruse, iar în urmă cu un an a eșuat o contraofensivă în sud, care își propunea să ducă trupele Kievului la Marea Azov, însă este pentru prima dată când trupele ucrainene trec în Federația Rusă și ocupă localități care nu s-au mai confruntat cu războiul de aproape 80 de ani.

CITEȘTE ȘI           -          Rusia recunoaște că Ucraina controlează 28 de localități din Kursk. Cum reacționează Putin, când îi sunt prezentate cifrele / video

Cine este Oleksandr Sîrski, șeful Armatei Ucrainei

În luna februarie a acestui an, Volodimir Zelenski l-a înlocuit jpe șeful Armatei Ucrainei cu comandantul Forțelor Terestre, un pariu uriaș într-un moment în care forțele ruse aveau avantajul pe teren, potrivit Reuters.

Schimbarea care a dus la o nouă conducere militară vine după luni de speculații despre o ruptură între Zelenski și generalul șef al Armatei, Valeri Zalujnîi, pe care mulți ucraineni îl consideră un erou național.

"Începând de astăzi, o nouă echipă de conducere preia conducerea Forțelor Armate ale Ucrainei", a spus Zelenski într-un comunicat.

El l-a promovat pe șeful Forțelor Terestre, generalul colonel Oleksandr Sîrski, în vârstă de 58 de ani, pentru a fi noul șef al Forțelor Armate, invocând rolul său în supravegherea apărării Kievului în 2022 și contraofensiva fulgeră de la Harkov, care a avut loc mai târziu, în acel an.

Oleksandr Sîrski, care a fost numit și „leopardul de zăpadă”, a preluat cârma pe fondul unei incertitudini profunde, în timp ce Kievul aștepta ajutorul militar vital din partea Statelor Unite.

Departamentul de Stat al SUA a declarat că mișcarea de a-l înlocui Zalujnîi a fost o "decizie suverană". Pentagonul a spus că Washingtonul "va lucra eficient cu generalul Oleksandr Sîrski".

Zelenski a spus că îi e recunoscător lui Zalujnîi pentru timpul petrecut în calitate de șef al Armatei și a postat o fotografie în care dă mâna cu acesta, zâmbind, cu Zalujnîi afișând semnul păcii.

VEZI ȘI           -          Operațiunea Kursk - imaginile zilei de pe frontul deschis de ucraineni în Rusia. Vladimir Putin, o nouă reacție după atacul surpriză / video + foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel