EXCLUSIV  Generalul Ștefan Gușă, frază-cheie despre pericolul venit de la ruși. După 30 de ani, vedem că a avut dreptate / video

Ștefan Gușă
Ștefan Gușă

Generalul Cătălin Ranco Pițu a fost invitat la emisiunea „Culisele Justiției”cu Laura Duță pe DC News și DC News TV.

Cătălin Ranco Pițu, procuror militar șef al Secției Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție din martie 2020, l-a citat pe generalul Ștefan Gușă cu privire la pericolul care vine dinspre Rusia.

Vorbim despre o declarație făcută în 1993.

„Generalul Ștefan Gușă, în fața comisiei senatoriale, în anul 1993, despre prezența sovieticilor, spunea așa: „Nu am avut niciodată încredere în ruși și nu voi avea niciodată. Istoria ne-a spus că toate pericolele de acolo au venit. Se știe clar asta. Și cred eu, ferească Dumnezeu, tot de acolo vor veni și în viitor”.

După cum vedem, în 1993, generalul Ștefan Gușă, din păcate... a avut dreptate. Vorbim despre viitoarele pericole care tot dinspre Est vin pentru România. Iată că a avut mare dreptate!”, a zis generalul Cătălin Ranco Pițu.  

Vedeți mai mult în emisiunea „Culisele Justiției”:

Youtube video image

Ştefan Guşă s-a născut la data de 17 aprilie 1940, în satul Spătaru din comuna Costeşti (judeţul Buzău). După absolvirea Liceului „B.P. Hasdeu" din Buzău, a urmat Şcoala Militară de Ofiţeri Activi de Tancuri şi Auto de la Piteşti (1957-1960), absolvită ca şef de promoţie.

De-a lungul carierei militare, generalul Ştefan Guşă a îndeplinit şi funcţia de Comandant al Armatei a 2-a, la Buzău, în perioada 26 februarie 1990 - 28 martie 1994.

VEZI ȘI: Momentele cheie ale Revoluţiei din 1989. Gen. Cătălin Ranco Piţu: Ceauşescu nu credea că sistemul poate să cedeze atât de uşor - https://www.dcnews.ro/momentele-cheie-ale-revolutiei-din-1989-gen-catalin-ranco-pitu-ceausescu-nu-credea-ca-sistemul-poate-sa-cedeze-atat-de-usor_908559.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel