Înrolarea obligatorie în România. Generalul Barbu: Suntem în faza în care trebuie să ne pregătim cât mai bine pentru apărarea țării

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Generalul Cristian Barbu a comentat despre obligativitatea înrolării în România, implicit în toate celelalte state NATO.

În cadrul unei intervenții telefonice la Antena 3 CNN, Generalul Cristian Barbu a comentat despre unul dintre cele mai dezbătute subiecte din societatea românească la momentul actual, și anume obligativitatea înrolării în România, implicit în toate celelalte state NATO. 

Înrolarea obligatorie

"Într-adevăr, sunt câteva inițiative care au fost depuse la Parlament cu privire la actualizarea acestei legi, aducerea ei în condițiile reale, geopolitice, din zona noastră. Cred că trebuie să discutăm de aceste idei, trebuie puțin deviate. Nu trebuie să ajungem la faza în care putem să inducem o teamă cumplită în rândul populației, crezând că de mâine vine războiul, și că doar militarii știu că vine războiul, iar politicienii, deși știu acest lucru, ascund din anumite motive acest lucru. Nu suntem în faza în care războiul să vină peste noi, dar suntem în faza, și această fază a fost și acum 10 ani și acum 20 de ani, în care trebuie să ne pregătim cât mai bine pentru apărarea țării", a spus generalul Barbu.

Rusia ar putea să depășească forța militară a Ucrainei și în acel moment lucrurile se cam schimbă

"Există o situație, cel puțin din punctul nostru de vedere, ca militari, în care Rusia ar putea să depășească forța militară a Ucrainei și în acel moment lucrurile se cam schimbă. Paradigma o să fie în alți parametri. Totuși, ceea ce s-a spus înseamnă o remobilizare a întregii forțe de apărare europene. De la est la vest sau de la nord la sud, se pare că o serie întreagă de vulnerabilități au fost descoperite acum, văzând că Ucraina are nevoie de multă muniție, iar Europa nu o poate oferi. Ucraina are nevoie de fonduri, și iată că Statele Unite deocamdată nu pot susține nici cu fonduri, nici cu muniție, frontul din Ucraina. Atunci, evident că se pun aceste probleme vis-a-vis de ceea ce se va discuta și la summit-ul NATO de la Washington. Se pregătește o nouă rezoluție cu privire la ceea ce înseamnă apărarea întregii Europe, nu numai a flancului estic în care ne aflăm noi, ci și către vest, către Germania, către Franța, către Marea Britanie, cu trupe și sisteme de apărare antiaeriene, acolo unde, să zicem, suntem mai puțin pregătiți", a mai adăugat generalul Barbu.

CITEȘTE ȘI:

Ciucă, după ce şeful Statului Major al Apărării a spus că populația trebuie să se pregătească pentru război: Nu putem să stăm nepăsători

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel