Generația Z preia ștafeta: Cei mai noi politicieni din Japonia sunt tineri, diverși și vizibili online

Fotografie de la Abby Chung/Pexels
Fotografie de la Abby Chung/Pexels

Alegerile parțiale din această săptămână din Japonia au văzut o serie de fețe noi, diferite, aruncate în centrul atenției naționale – pe care susținătorii le-au sărbătorit ca fiind o schimbare binevenită a guvernului țării, condus în mare parte de bărbați în vârstă, conservatori.

Majoritatea membrilor Parlamentului japonez au vârste cuprinse între 50 și 70 de ani și sunt 75% bărbați, potrivit datelor Uniunii Interparlamentare.

Cel mai tânăr primar al Japoniei

Ryosuke Takashima este cel mai tânăr primar al Japoniei, în vârstă de 26 de ani, potrivit postului public japonez NHK citat de CNN. A absolvit anul trecut Universitatea Harvard, unde și-a obținut diploma de licență în ingineria mediului.

”Fiind tânăr, cred că există posibilitatea ca cetățenii să se simtă mai aproape de mine. Pentru că nu am experiență în politică, pot să întreb despre ceea ce nu înțeleg, să învăț diverse lucruri și vreau să le reflect în propria mea viziune”, a spus el reporterilor, potrivit NHK.

Takashima a făcut campanie pentru planificarea infrastructurii verzi, promițând să creeze mai multe spații publice și parcuri, precum și reforme în educație, îngrijirea copiilor și asistența medicală pentru tineri. El va începe să fie primar al orașului Ashiya din prefectura Hyogo de la 1 mai.

YouTuber-ul, președinte al Consiliul Municipal Hiratsuka

Apoi este YouTuber-ul în vârstă de 26 de ani care și-a condus campania pentru Consiliul Municipal Hiratsuka – și a câștigat – sub numele oficial ”Shin the Hiratsuka YouTuber”.

Shin conduce și un magazin de cărți Pokemon, dar este cel mai bine cunoscut pentru canalul său YouTube, unde realizează videoclipuri despre magazinele locale și evenimentele din oraș; cel mai popular videoclip al său evaluează 10 magazine de ramen recomandate din Hiratsuka.

În timp ce făcea aceste videoclipuri și vorbea cu proprietarii de afaceri locali, Shin a aflat despre plângerile și problemele lor - inspirându-l să candideze pentru consiliul orașului și să reîmprospăteze scena politică liniștită, potrivit site-ului său.

Ayaka Nasuno, în vârstă de 25 de ani, este un alt politician din generația Z care își face debutul după ce a câștigat cea mai mare cotă de voturi pentru Consiliul Local Kawasaki la începutul acestei luni.

Tânără, femeie și uigură

Un alt nume cunoscut în acest sezon electoral este Arfiya Eri, în vârstă de 34 de ani, ai cărei părinți sunt uiguri și uzbeci și care a pledat pentru mai multe drepturi ale femeilor și egalitatea de gen.

Odată cu alegerea sa în Camera Inferioară a Japoniei, Eri este prima femeie de origine uigură care a fost aleasă în orice parlament din lume, potrivit Congresului mondial uigur, care a numit victoria ei semnificativă pentru comunitatea japoneză uigură și diaspora globală uigură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel