Generatoarele sunt „la fel de importante ca armura” pentru ca Ucraina să supraviețuiască iernii, spune Zelenski

Generatoarele sunt „la fel de importante ca armura” pentru ca Ucraina să supraviețuiască iernii, spune Zelenski/ Facebook Volodimir Zelenski
Generatoarele sunt „la fel de importante ca armura” pentru ca Ucraina să supraviețuiască iernii, spune Zelenski/ Facebook Volodimir Zelenski

Generatoarele sunt la fel de importante ca armura pentru a ajuta Ucraina să supraviețuiască terorii energetice a lui Vladimir Putin în această iarnă, a declarat Volodimir Zelenski la o conferință de urgență organizată la Paris pentru a coordona infrastructura și ajutorul umanitar pentru țară în următoarele patru luni.

 

S-a promis un total de 1,05 miliarde de euro, dar președintele ucrainean a spus că, pe lângă supraviețuirea peste iarnă, țara are nevoie de încă 1,5 miliarde de euro pentru a restabili daunele pe termen lung aduse rețelei energetice, scrie The Guardian.

Scopul conferinței este de a stabili un mecanism internațional de coordonare pentru a se asigura că Ucraina dispune de numărul potrivit de generatoare, transformatoare, echipamente pentru refacerea rețelelor de înaltă tensiune și turbine cu gaz.

„Vom face totul pentru a contracara întreruperea și teroarea energetică. Majoritatea centralelor noastre electrice sunt deteriorate sau distruse de bombardamente”, a spus Zelenski într-o adresă prin link video.

„În fiecare zi, inginerii noștri trebuie să deconecteze milioane de ucraineni pentru aceste reparații. În prezent sunt 12 milioane. Și în fiecare zi ne așteptăm la noi pene de curent rusești. De aceea, generatoarele au devenit la fel de importante ca armura pentru a proteja populația.”

Experții în energie spun că sarcina cheie a Ucrainei nu este să evite întreruperile de curent, ci să se asigure că în fiecare zi toate cartierele primesc cel puțin trei ore de energie electrică, ceea ce necesită o distribuție complicată a rețelei.

Conferința de inspirație franceză este concepută pentru a coordona ajutorul umanitar pentru Ucraina. Participă peste 40 de țări și 30 de organisme multilaterale.

Ajutorul promis a inclus generatoare și transformatoare de putere plus asistență cu alimente, apă, sănătate, transport și reconstrucție. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat finanțarea pentru achiziționarea a 30 de milioane de becuri cu economie de energie pe care Ucraina le-a solicitat pentru a reduce presiunea asupra rețelei sale electrice.

Întâlnirea va pune, de asemenea, în aplicare un sistem de coordonare a ajutorului internațional pentru iarnă, astfel încât donatorii să lucreze productiv. O platformă web va permite Ucrainei să enumere nevoile sale de ajutor civil și va permite donatorilor să arate ce vor furniza ca răspuns.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel