Genesis Market, cea mai mare platformă de hackeri online din lume, desființată. Și în România au avut loc descinderi ale poliției

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com

Europol anunţă desfiinţarea uneia dintre cele mai mari platforme de hackeri online din lume.

Este vorba de Genesis Market, unde erau vândute adresele furate ale unor conturi de pe internet, date de acces, identităţi digitale sau erau indicate, tot contra cost, vulnerabilităţi ale unor platforme. Operaţiunea a avut loc în 17 ţări şi a fost coordonată de poliţia federală americană FBI şi de forţele de ordine din Olanda.

Şi la noi în ţară au avut loc descinderi ale poliţiei şi procurorilor de la Crimă Oganizată în acest dosar.

Procurorii DIICOT au făcut şapte percheziţii în Bucureşti şi în trei judeţe, iar un utilizator de origine română a fost arestat pentru comerţ ilegal cu date informatice de pe platforma Genesis Market. La descindere au fost ridicate sisteme informatice, aproape 900.000 lei, peste 18.000 de euro, 9 kg de aur pur în lingouri şi înscrisuri cu privire la societăţi offshore care atestă plata unor dividende între 2020-2022 în cuantum de 1,5 milioane de euro, scrie Rador.

Inculpatul este acuzat că, din 2019 până în aprilie 2021, a cumpărat fără drept de pe platformă date de conectare la diferite conturi şi parole aparţinând victimelor. Procurorii mai notează că, în ultimii 3 ani, acesta a folosit fără drept datele cardurilor victimelor pentru diferite plăţi şi datele de conectare ale acestora pentru a folosi serviciile de publicitate oferite de platformă. O altă persoane au fost pusă sub control judiciar. Acţiuni simultane au avut loc şi în alte 16 ţări din Europa, America şi Australia, iar în cadrul operaţiunii au avut loc în total 120 de arestări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel