Geoană: Nu sunt în competiție cu Băsescu pentru funcția din NATO

De Ce News a publicat în exclusivitate informația potrivit căreia Traian Băsescu ar candida, în 2014,  pentru funcția de secretar general al NATO, fapt ce a declanșat o reacție dură din partea Administrației Prezidențiale. La numai câteva zile de la aceast eveniment, Mircea Geoană pare să întărească informația  din De Ce News, declarând că România trebuie să aibă, în 2014 şi 2015 candidaţi pentru cele mai influente funcţii la nivel european şi mondial.

Mircea Geoană a comentat, în emisiunea Realitatea la Raport, zvonurile cu privire la o competiţie între el şi actualul preşedinte Traian Băsescu pentru funcţia de secretar general al NATO. "Nu sunt în competiţie cu domnul Băsescu cu privire la acest subiect, n-am auzit nimic în America sau în alte capitale aliate cu privire la o astfel de posibilitate. Poate să fie ceva legat de jocul politic intern, mai degrabă aşa o miros", a opinat social-democratul. Pe de altă parte, senatorul spune că România trebuie să aibă, în 2014 şi 2015 candidaţi pentru cele mai influente funcţii la nivel european şi mondial.

 El a relatat că, de 6 luni, a început "discret o campanie importantă şi pentru România si pentru statutul noilor aliaţi în NATO pentru necesitatea ca viitorul secretar general al NATO să revină unei ţări din grupul de noi aliaţi din NATO". "Cred că a venit şi timpul nostru. Ca ţări din zona noastră, de ce nu România, să ocupe acest fotoliu foarte important", a subliniat Geoană.

România trebuie să aibă candidat și pentru funcția de secretar general al ONU

 "Pe lângă secretarul general al NATO, anul viitor se fac cărţile cu privire la noua structură de conducere în Europa: CE, PE, cred că trebuie să ne apucăm încă de pe acum, să avem candidaţi care să poată ocupa cele mai inalte poziţii şi în Europa. România trebuie să-şi propună ca la nivelul CE să ocupe cel puţin o funcţie de vicepreşedinte sau poate chiar functia de ministru de externe al Europei. În 2015, secretarul general al ONU, cea mai inluentă funcţie la nivel planetar, se va selecta din ţările Europei de est. Trebuie România să aibă candidat? Eu cred că da", a spus Geoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel