Geoană: PSD trebuie să-şi asume guvernarea cu orice risc

Fostul lider al PSD Mircea Geoană a declarat, la Craiova, că PSD are obligaţia de a-şi asuma rapid "grija şi riscul" guvernării, apreciind că acest lucru va presupune "sacrificii" de imagine şi de natură politică.

"Şi eu fac parte dintre cei care spun că avem obligaţia să ne asumăm grija şi riscul guvernării pentru că cine vine la guvernare în următorii ani de zile nu va avea o sarcină uşoară, drumul va fi greu şi anevoios", a afirmat Mircea Geoană, citat de Mediafax.

El a apreciat că actualul model de guvernare va duce România "din rău în mai rău", astfel că este nevoie ca asumarea guvernării de către PSD să se facă cât mai repede.

"Sacrificiile de imagine şi de natură politică vor fi importante pentru cei care îşi asumă o guvernare. Îndrăznesc să spun că avem obligaţia să ne asumăm această responsabilitate cât mai repede pentru că doi ani şi ceva de guvernare cum este astăzi guvernată România şi modelul de dezvoltare şi risipă cumplită şi hoţia cumplită şi generalizată vor duce România din rău în mai rău", a afirmat preşedintele Senatului.

Geoană consideră că, înainte de a-şi face socoteli privind procentele pe care le-ar putea obţine, social-democraţii ar trebui să se gândească la "interesul oamenilor".

"Ştiu că multă lume calculează ce procente o să aibă PSD acum sau mai târziu. Cred că mai importantă decât procentele noastre de partid este viaţa oamenilor. Avem obligaţia să riscăm pentru că este un risc politic ca să avem curajul să demonstrăm că suntem oameni de stat, că suntem oameni care punem interesele oamenilor înaintea intereselor noastre de partid, iar recomandarea mea este s-o facem cât mai rapid", a mai spus social-democratul.

Preşedintele Senatului a participat la Forumul Agricultorilor din zona Olteniei şi Munteniei, întrunirea la care au mai participat şi foştii miniştri ai Agriculturii Victor Surdu şi Petre Daea fiind organizată la Filarmonica Oltenia din Craiova, de către PSD Dolj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel