George Bălan este noul vicepreședinte al CSM

ciocan judecator
ciocan judecator

Procurorul George Bălan, de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, este noul vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, el fiind ales, vineri, în şedinţa de constituire a noului CSM, cu 18 voturi "pentru", un vot fiind declarat nul.

George Bălan a susţinut în faţa membrilor CSM că este pentru o eventuală revenire a rolului Consiliului în numirea magistraţilor în funcţiile de vârf în sistemul judiciar.

În proiectul de management pe care l-a prezentat după ce şi-a anunţat candidatura la funcţia de vicepreşedinte al CSM, George Bălan a făcut referire la raţionalizarea resurselor umane din sistemul judiciar, la măsuri pentru combaterea corupţiei din sistem şi la întărirea capacităţii Inspecţiei Judiciare.

Judecătorul Dan Lupaşcu l-a întrebat la ce se referă atunci când vorbeşte de politici eficiente de personal, având în vedere că această situaţie persistă de mai mult timp, informează Mediafax

Bălan a precizat că în ideea de implementare a noilor Coduri judice este nevoie de raţionalizarea pesonalului, ţinând cont de principiile referitoare la volumul de activitate şi eficienţă.

Întrebat despre propunerile privind numirile în funcţiile de vârf în sistemul judiciar, Bălan a spus că se pronunţă pentru o eventuală revenire a rolului CSM în a-şi asuma această responsabilitate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel