George Clooney îi cere lui Biden să se retragă din cursa prezidențială pentru a le oferi democraților șansa de a-l învinge pe Trump

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Starul hollywoodian George Clooney i-a cerut lui Joe Biden să se retragă din cursa pentru un al doilea mandat la Casa Albă, afirmând că el "nu este Joe 'cel mare' Biden din 2010".

Clooney, un democrat convins, a scris un eseu în New York Times la trei săptămâni după ce a fost în compania președintelui Biden la un eveniment de strângere de fonduri.

În acea seară, au fost ridicate întrebări cu privire la starea de sănătate a președintelui, după ce predecesorul său, Barack Obama, l-a luat de mână pentru a ieși de pe scenă.

În eseul său, Clooney a spus: "Îl iubesc pe Joe Biden. Ca senator. Ca vicepreședinte și ca președinte. Îl consider un prieten și cred în el. Cred în caracterul său. Cred în morala lui. În ultimii patru ani, el a câștigat multe dintre bătăliile cu care s-a confruntat. Dar singura bătălie pe care nu o poate câștiga este lupta împotriva timpului. Niciunul dintre noi nu poate."

Eforturile de realegere ale lui Biden au fost supuse unei examinări intense. Totul se datorează prestației dezastruoase într-o dezbatere cu Trump luna trecută.

"Este devastator să o spun, dar Joe Biden cu care am fost acum trei săptămâni la strângerea de fonduri nu a fost Joe Biden 'cel mare' din 2010"

Într-o critică tăioasă, Clooney continuă: "Este devastator să o spun, dar Joe Biden cu care am fost acum trei săptămâni la strângerea de fonduri nu a fost Joe Biden 'cel mare' din 2010. Nu era nici măcar Joe Biden din 2020. A fost același om pe care l-am văzut cu toții la dezbatere."

Dar Clooney a scris: "Este vorba despre vârstă. Nimic mai mult. De asemenea, nimic care poate fi inversat.Nu vom câștiga în noiembrie cu acest președinte. Putem să ne ascundem capul în nisip și să ne rugăm pentru un miracol în noiembrie, sau putem spune adevărul".

El a recunoscut că schimbarea candidatului cu atât de puțin timp înainte de alegerile din noiembrie ar fi "riscantă", dar a susținut că aceasta ar "anima partidul nostru și ar trezi alegătorii care, cu mult înainte de dezbaterea din iunie, au renunțat deja la votul pentru noi".

Articolul a fost intitulat: "Îl iubesc pe Joe Biden. Dar avem nevoie de un nou candidat", și se încheia spunând că Joe Biden a fost un "erou" pentru că l-a învins pe Trump în alegerile anterioare.

"El a salvat democrația în 2020. Avem nevoie de el să o facă din nou în 2024", a spus Clooney.

Eforturile de realegere ale lui Biden au suferit un eșec semnificativ după ce unul dintre cei mai proeminenți și mai vechi aliați ai săi a refuzat să îl sprijine.

Fosta președintă a Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, nu și-a oferit sprijinul atunci când a fost întrebată dacă susține candidatura lui pentru un al doilea mandat la Casa Albă.

Nancy Pelosi a fost întrebată, în cadrul emisiunii Morning Joe de la MSNBC, dacă Joe Biden are sprijinul său pentru a fi capul de listă al Partidului Democrat.

Ea a răspuns: "Depinde de președinte să decidă dacă va candida. Îl încurajăm cu toții să ia această decizie, deoarece timpul se scurge".

Întrebată dacă își dorește ca președintele să candideze, Pelosi a spus: "Vreau să facă ceea ce decide să facă, și asta este... așa stau lucrurile. Orice decide el, noi mergem cu el", conform Sky News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel