George Gabriel Bologan, consilier al lui Klaus Iohannis, numit ambasador

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 28 octombrie 2024, următoarele decrete:

- Decret pentru eliberarea din funcție a domnului Consilier Prezidențial George Gabriel Bologan;

- Decret privind acreditarea domnului George Gabriel Bologan în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României pe lângă Sfântul Scaun.

George Gabriel Bologan (n. 1974) a urmat cursurile de filozofie și teologie la diferitele universități pontificale romane (Gregoriană, Institutul Pontifical Oriental, Urbaniană și Sant'Anselmo), absolvite în anul 2000 cu titlul de licență. De asemenea, a absolvit Facultatea de Științele Comunicării la Universitatea Liberă „Maria Santissima Assunta din Roma” (2009) și a urmat mai multe cursuri aprofundate: „Științele Comunicării”, la Pontificia Università  Urbaniana din Roma (1998) și „Conceptele de regional și euro-regional în domeniul administrației publice în perspectiva politică a UE”, Universitatea de Stat din Oradea (2022), potrivit Administrației Prezidențiale.

A urmat cursuri de specializare la Institutul Diplomatic Român, Societatea Italiană pentru Organizații Internaționale, NATO Defence College din Roma, Universitatea Oxford (Oxford Leadership Executiv Program). A absolvit cursul postuniversitar „Securitate şi bună guvernare”, organizat la Colegiul Național de Apărare - Universitatea Națională de Apărare „Carol I” promoția 2020.

Este autor al mai multor publicații, cercetări și articole, printre care: Alcide De Gasperi, „United Europe and its Borders”, în The Evaluation of Cross-Border Cooperation in Europe (2017), și „Europa cristiana”, vol. „Sub cerul Italiei”, Ed. Antim Ivireanul, Râmnicu Vâlcea (2004).

Începând din anul 2003 a ocupat mai multe poziții în cadrul misiunilor diplomatice şi al oficiilor consulare ale României în străinătate. A fost Consul General al României la Milano (2012), Ambasador al României în Italia (2016-2022), Ambasador al României în Regatul Spaniei (2022-2024).

A reprezentat România la mai multe reuniuni informale pe durata Președințiilor italiene și spaniole la Consiliul Uniunii Europene.

A fost distins de președintele Italiei cu Ordinul de Merit al Republicii Italiene în grad de Mare Ofițer (2019), Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării din România (2023), Ordinul Sfântului Iacob cel Mareal Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei (2024) și Ordinul Sfintei Treimi al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică din România (2018).

Este profesor asociat la Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Științe Politice, și doctorand al Universității de Stat Babeș- Bolyai din Cluj Napoca, Facultatea de Istorie și Filozofie, Departamentul de Relații Internaționale și Studii Europene.

George Gabriel Bologan a fost numit Consilier Prezidențial la data de 6 februarie 2024, potrivit Administrației Prezidențiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel