George Michael, omagiat printr-o monedă de colecție. Cu cât se poate achiziționa o astfel de monedă

FOTO: captură video YouTube @George Michael
FOTO: captură video YouTube @George Michael

Britanicul George Michael a fost omagiat de Monetăria Regală a Marii Britanii. Imaginea sa emblematică, din 1987, va apărea pe o monedă de colecție

Cantautorul George Michael, decedat la numai 53 de ani, a fost omagiat printr-o monedă de colecție, personalizată, emisă de Monetăria Regală a Marii Britanii - The Royal Mint, transmite Reuters, scrie Agerpres.

Astfel, Monetăria Regală a Marii Britanii a anunțat luni că noua monedă, care îl înfățișează pe George Michael purtând ochelarii de soare caracteristici, aduce un omagiu hitului solo al starului muzical din 1987, ”Faith”. Aprobată în mod oficial de moștenitorii averii lui George Michael, moneda a fost concepută de artista și sculptorița Sandra Deiana.

”De la debutul său cu Wham! și până la a deveni unul dintre cei mai bine vânduți muzicieni solo din toate timpurile, George Michael este un superstar global a cărui activitate a inspirat și influențat generații întregi prin muzica sa și stilul său unic”, a declarat Rebecca Morgan, director al Serviciului Colecții din cadrul The Royal Mint.

Potrivit site-ului oficial al The Royal Mint, prețul monedei poate ajunge și la 2.770 de lire sterline (monedă din aur), dar se poate cumpăra și cu 24,5 lire sterline, o monedă de mărimea a uneia de 5 lire, color necirculară.

Moneda cu George Michael, ”celebrează viața și moștenirea” artistului

”Fiind iubit de milioane de fani din întreaga lume, suntem încântați să introducem o monedă oficială din Marea Britanie care celebrează viața și moștenirea sa”, a precizat ea într-un comunicat.

George Michael, care a cunoscut celebritatea în anii 1980 cu grupul Wham! înainte de a se lansa într-o carieră solo de succes, a încetat din viață în ziua de Crăciun, în 2016.

Noua monedă, cea mai recentă adăugată în seria ”Music Legends” a Monetăriei Regale Britanice, care include, de asemenea, astfel de obiecte de colecție dedicate lui David Bowie, Elton John și formației Queen, va putea fi achiziționată începând de luni. 

Citește și: George Michael și Kate Bush, printre artiştii incluşi în Rock&Roll Hall of Fame 2023

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel