George Mihăiță, secretar de partid în comunism: "Dacă toți erau ca mine, nu mai curgea sânge la Revoluție"

Sursa foto: Facebook Clanul
Sursa foto: Facebook Clanul

George Mihăiță a vorbit despre viața de actor în perioada comunistă, dar și despre funcția sa de secretar de partid din acea perioadă.

"N-avea comunismul treabă cu noi. Ne lăsa în pace. Și noi pe el. Vorba unui coleg. Comunismul a fost agentul nostru. Ne oferea filme… în care să jucăm. Noi și comunismul… două drumuri paralele", a spus George Mihăiță, pentru viva.ro.

"Am fost și am rămas același George Mihăiță"

Timp de trei ani, până la Revoluție, actorul a avut funcția de secretar de partid.

"Fetița lui Radu Gheorghe avea 4 ani și, când voia să mă jignească, îmi zicea "secretarule de partid". Ce să vă spun? Nu s-a schimbat cu nimic viața mea și nici a teatrului. Când, dintr-o poziție, poți fi de folos angajaților e de bine. Țin minte că mergeam pe la întreprinderile din sector să fac rost de bani pentru salarii sau mergeam pe la primărie pentru a obține un apartament unui angajat. Am fost și am rămas același George Mihăiță. Dacă și Toma Caragiu a fost secretar de partid, sunt cu atât mai liniștit. Dacă toți secretarii de partid erau ca mine, nu mai curgea sânge la Revoluție", a spus George Mihăiță.

”Dumneata, la cimitir o să pleci, Tătuțu”

George Mihăiță interpretează rolul unui interlop, în serialul Clanul - Bebe Măcelaru (Tătuțu), rol care i-a determinat pe mulți oameni chiar să-l oprească pe stradă și să îi ureze "de bine".

"M-a oprit cineva și mi-a zis: ”Dumneata, la cimitir o să pleci, Tătuțu”. Nu ai cum să reacționezi. Eu mă știu... Când am început filmul, mă gândeam că este cam antipatic personajul acesta și, când mi-a spus Anghel Damian ”V-am ales pe dumneavoastră”, am vrut să fie un personaj iubibil. Într-adevăr, nu mă așteptam ca publicul să iubească personajul, să-mi spună oamenii pe stradă că tot farmecul este acest personaj.

Eu am încercat de multe ori să ofer personajelor și din datele mele, ale lui George Mihăiță, acolo unde se putea, am vrut să fac om până la urmă. Situațiile în care intră sunt delicate, dar el, probabil, când era mic copil, era cum eram eu când eram mic", spunea George Mihăiță, la începutul anului, într-un interviu pentru ciao.ro.

Vezi și:  "Ne-au lipsit banii. Patinele mele erau două bucăți de sârmă groase". George Mihăiță, amintiri din copilărie: Râdeau profesorii și curgeau notele de 4. O bucurie! 

 "Era un timid și un singuratic". Actorul George Mihăiță, amintire cu Sergiu Nicolaescu: "Dacă într-o jumătate de oră nu sunteți la mine acasă, vă sar din toate filmele" 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel