EXCLUSIV  George Scutaru: O criză guvernamentală la București ar fi un cadou nemeritat pentru Putin

George Scutaru, fost consilier prezidențial pe probleme de securitate națională și CEO-ul reputatului think tank New Strategy Center, a spus care este riscul intern al României în ceea ce privește războiul dus de Federația Rusă în Ucraina.

George Scutaru, fost consilier prezidențial pe probleme de securitate națională și CEO-ul reputatului think tank New Strategy Center, a fost invitat la Defense România, acolo unde a spus ce trebuie să facă România pe plan intern pentru a se feri de influențele negative ale războiului din Ucraina, dar și pentru a profita, pozitiv, de oportunitățile pe care acest conflict le oferă:

„România trebuie să mențină solidaritatea față de Ucraina, iar din punct de vedere politic trebuie să menținem stabilitatea politică. O criză guvernamentală la București ar fi un cadou nemeritat pentru Putin, ținând cont de rolul pe care îl are România în ajutorarea Ucrainei. De asemenea, trebuie să vedem această criză și ca o oportunitate.

CITEȘTE ȘI     -    Presa rusă, despre țara noastră: România, printre cele 4 state care ar putea dispărea. În oricare dintre aceste scenarii, Rusia va riposta

Indiferent de rezultatul războiului, va exista un proces de reconstrucție a Ucrainei, iar România poate să joace un rol fundamental prin proximitatea de zone distruse, precum Herson, Zaproojie, Nicolaev, este cel mai simplu pentru o companie occidentală din România să meargă să participe la reconstrucție. Discutăm de implicarea companiilor românești, dar românia poate să fie un hub pentru multe companii europene și americane.

Trebuie să dezvoltăm proiectele energetice. Trebuie să dezvoltăm proiectul de gaz la Marea Neagră, astfel încât să putem să plusăm din punct de vedere energetic și, în același timp, trebuie să înțelegem că România trebuie să-și construiască niște capabilități navale. Ne confruntăm cu un deficit cronic de capabilități navale ale marinei militare a României“, a spus la Defense România, George Scutaru.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  George Scutaru, despre cel mai negru scenariu pentru România în contextul războiului Ucraina - Rusia: Ar intra imediat în vigoare acea retorică a drepturilor istorice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel