George Simion, interzis în Republica Moldova. Maia Sandu vine cu soluţia

Sursa: Facebook George Simion
Sursa: Facebook George Simion

Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, a venit cu un răspuns pentru George Simion, deputatul AUR care protestează faţă de interdicţia de intrare în Republica Moldova. 

"Președinția Republicii Moldova regretă situația neplăcută, creată la hotarul moldo-român ca urmare a interdicției de intrare în țară, impuse în 2018 domnului George-Nicolae Simion, în prezent deputat în Parlamentul României.

Președinția nu are atribuții în soluționarea acestui caz, însă a contactat Biroul Migrație și Azil (BMA) pentru a clarifica situația. Din informațiile prezentate, singura soluție legală de anulare a deciziei BMA este procedura de judecată.

Ultima solicitare cu privire la suspendarea deciziei BMA din 1 octombrie 2018 a fost înaintată de avocatul domnului Simion pe 17 februarie 2021, aceasta fiind respinsă. Următoarea ședință este preconizată pentru 7 aprilie 2021 la CSJ", a transmis Maia Sandu, printr-un comunicat de presă postat pe pagina Preşedinţiei Republicii Moldova.

Amintim că George Simion a vrut să meargă în Republica Moldova pentru a asista la funeraliile scriitorului Nicolae Dabija, însă vameşii i-au interzis accesul în ţară. George Simion a fost declarat persona non grata în Republica Moldova în 2018. 

VEZI George Simion, blocat în vamă de moldoveni. Incident la frontiera româno-moldoveană: Stau până în 2023 aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel