George Simion, protest și greva foamei la Parchetul General. Chirieac explică motivele din spatele gestului liderului AUR

Inquam Photos / Malina Norocea
Inquam Photos / Malina Norocea

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit telefonic la Antena 3 CNN unde a vorbit despre decizia lui George Simion de a intra în greva foamei în semn de protest. 

George Simion a intrat în greva foamei și susține că nu va pleca din Parchetul General, care la ora 16:00 ar fi trebuit să-și închidă activitatea, până când nu va fi audiat de procurorul care se ocupă de dosarul semnăturilor false.

Întrebat ce încearcă George Simion să facă prin această decizie, analistul politic a răspuns ca își face campanie electorală, profitând de acțiunea greu de explicat a Parchetului General.

„Se profită de acțiunea aberantă a Parchetului General și dânsul își face campanie electorală. Deci profită de această acțiune greu de explicat în termeni juridici, în termeni raționali. Domnul George Simion își face campanie electorală. A găsit foarte bine momentul.”, a spus Bogdan Chirieac.

 

„Este campanie electorală în toată regula"

Analistul politic a fost întrebat dacă George Simion ar fi trebuit evacuat sau dacă îl va evacua cineva din incinta Parchetului General. Potrivit lui Bogdan Chirieac, George Simion ar putea protesta în fața Parchetului General deoarece nu îl împiedică nimic să facă acest lucru. 

„Poate că îl vor scoate jandarmii, dar se va așeza în fața Parchetului General. Ce îl împiedică să facă asta? Omul spune: „Eu sunt președintele partidului, nu fac campanie, au zis că am falsificat semnăturile, vreau să fiu audiat”. Până acum, Parchetul era degrabă vărsător de sânge, adică audia, a deschis dosarul cu 3 zile înainte de data alegerilor și acum nu mai vrea să îl audieze pe împricinat? Cum?

O să-și pună cort în fața Parchetului, vor veni simpatizanții AUR alături de el, se vor anunța mai mulți în greva foamei. Și în duminica alegerilor se va întâmplă tot asta. Probabil că va merge, în greva foamei fiind, să voteze, cu toată lumea după el, după care se întoarce la Parchet.

Deci, este campanie electorală în toată regula, pe fondul unei erori imposibil de explicat rațional a Parchetului General. Să nu-mi spuneți că justiția e independentă, și e oarbă, și cu 3 zile înainte au deschis dosarul, deși înțeleg că din aprilie știau sau nu știau.”, a spus Bogdan Chirieac.

 

„Statul e putred. Statul nu gestionează nimic"

În cadrul aceleiași intervenții, Bogdan Chirieac a fost întrebat cum poate gestiona autoritatea statului această situație. Potrivit analistului, statul român este „putred" și incapabil să gestioneze eficient, considerându-l cea mai mare vulnerabilitate a țării.

„Statul care? Statul e putred. Statul nu gestionează nimic. Statul este cea mai mare vulnerabilitate la adresa României, nu are ce să gestioneze. Să fim serioși! Dacă te-ai apucat să faci așa ceva în campanie cu George Simion, George Simion își va face campanie electorală. Erau în adormire, procentele nu erau favorabile pentru AUR fiindcă a fost ideea aceasta a comasării alegerilor și a devansării alegerilor locale. Ei nu aveau organizații locale, li s-a oferit acest prilej incredibil de a crește în sondaje și vor crește. Lumea află prin intermediul presei.

Atenție! Sunt predicatele care nu au legătură cu realitatea. Deci oamenii spun: „Vor să ne șteargă de pe buletinul de vot!”, ceea ce nu e adevărat, nu se poate în momentul acesta, dar pe cine vor crede simpatizanții și cei nehotărâți? Pe autoritatea care nu are nicio credibilitate sau pe George Simion care spune: „Vor să ne șteargă de pe buletinul de vot. Veniți să ne votați duminică!”, a spus Bogdan Chirieac.

 

2. Foto: Ager... (simion_87575000.jpg)

 

„George Simion este un lider care simte masele"

Bogdan Chirieac a subliniat că George Simion este un lider care înțelege masele și că profită deja de oportunitatea oferită de stat în contextul alegerilor. El sugerează că nimic nu-l oprește pe Simion să protesteze în fața Parchetului General pentru a fi audiat, chiar dacă s-a încheiat campania oficială.

„George Simion este un lider care simte masele. E o oportunitate incredibilă pe care i-a oferit-o statul de drept sau paralel, nu știu care și-a băgat coada în aceste alegeri, și George Simion va profita de această oportunitate. Profită deja.

La locale campania s-a încheiat aseară la ora 24:00, la europarlamentare se încheie în seara asta la ora 24:00. Nu-l împiedică nimic să pună un cort în fața Parchetului General pentru a fi audiat. Nu știu cum pot rezolva lucrul ăsta și nici nu au tactul necesar să rezolve. Ce să facă? Să-l încarcereze? Păi dacă îl încarcerează, AUR ia locul I.”, a spus analistul.

 

„Nu aflarea adevărului a fost scopul"

Bogdan Chirieac a declarat că George Simion va fi dat afară de la Parchet și va continua protestul pe trotuar, transformându-l într-un priveghi peste noapte. Acesta a acuzat Parchetul că a comis o acțiune electorală la care Simion răspunde printr-o campanie electorală.

„O să-l dea afară de la Parchet și o să-și pună cortul pe trotuar și la noapte o să fie priveghi acolo. (...) Parchetul a făcut o faptă electorală, George Simion răspunde cu o campanie electorală. Despre aflarea adevărului vorbim aici? Și semnăturile acelea, dacă se iau la bani mărunți, nu știm unde ajungem că legea este proastă cum sunt atât de multe legi în România. Nu aflarea adevărului a fost scopul, nici de o parte, nici de alta.”, a spus Bogdan Chirieac la Antena 3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel