Filantropul miliardar George Soros pompează 125 de milioane de dolari pentru a sprijini democrații care candidează la alegerile intermediare din noiembrie și nu numai.
Publicitate
Soros, în vârstă de 91 de ani, care și-a făcut avere în fonduri speculative, infuzează 125 de milioane de dolari în într-un comitet de acțiuni politice (PAC), pe care l-a înființat în 2019 pentru a sprijini cauzele și candidații Partidului Democrat. Soros a canalizat aproximativ 80 de milioane de dolari în grup în timpul alegerilor din 2020.
Magnatul a spus că noua infuzie masivă de bani va sprijini „cauzele și candidații pro-democrație, indiferent de partid politic”, care sunt investiți în „întărirea infrastructurii democrației americane: drepturi de vot și participare civică, drepturi și libertăți civile și domnia legii."
Soros, care și-a împărtășit declarația mai întâi cu Politico, a adăugat că banii au fost proiectați ca „investiții pe termen lung” care ar sprijini eforturile cu mult peste mandatul intermediar din noiembrie. Fiul lui Soros, Alexander Soros, va fi președinte al PAC.
Noua donație îl va plasa probabil pe George Soros printre primii donatori politici în 2022 și îl va face unul dintre puținii care au contribuit cu o sumă atât de mare în ciclurile electorale din SUA, scrie FoxBusiness.
Adunarea parlamentară a Consiliului Europei a anunțat o anchetă privind independența Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg. Deși corpul documentului publicat în aprilie nu recunoaște direct existența unui deficit de imparțialitate, titlul său este foarte grăitor în ceea ce privește gravitatea acuzațiilor îndreptate împotriva instanței.
Răspunsul la întrebările scrise din partea Adunării Parlamentare este intitulat „Cum se remediază potențialele conflicte de interese ale judecătorilor de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului? Restabilirea integrității Curții Europene a Drepturilor Omului. Problema sistemică a conflictelor de interese între ONG-uri și judecători ai Curții Europene a Drepturilor Omului.”
Deși plângerile cu privire la presupusa părtinire politică a CEDO și la coliziunea cu ONG-uri de extremă stânga au fost adesea respinse sau ignorate în trecut, un raport înfricoșător al Centrului European pentru Drept și Justiție ar fi putut determina în cele din urmă parlamentarii să solicite o anchetă. Raportul publicat în 2020 a constatat mai multe fapte care ar putea pune sub semnul întrebării independența CEDO (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu