Georgia, o nouă decizie contestată. Proiect de lege ce interzice ''propaganda LGBT'', inspirat de Federația Rusă

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Parlamentul georgian a avut prima lectură a unui proiect de lege care interzice "promovarea LGBT", foarte asemănător cu o legislație folosită în Rusia pentru a reprima minoritățile sexuale.
 
 

Visul Georgian, partidul dominant în această țară din Caucaz, și-a consolidat în ultimii ani orientarea conservatoare și ostilă față de Occident.

Propunerea a fost adoptată de majoritatea deputaților într-un vot boicotat de opoziție. Două alte dezbateri, programate să aibă loc până la finalul anului, vor fi necesare pentru a transforma propunerea în lege.

Proiectul interzice "propaganda relaţiilor homosexuale şi a incestului" în școli și în programele de televiziune.

La începutul lunii iunie, președintele Parlamentului georgian, Șalva Papuașvili, a menționat că proiectul de lege vizează "difuzarea de scene intime la televiziune şi în timpul proiecţiilor de filme în sălile de cinema, ceea ce este o practică curentă".

În Rusia, acum zece ani a fost adoptată o lege care interzice "propaganda LGBT", iar de atunci a fost semnificativ extinsă.

Opoziția acuză formațiunea Visul Georgian că urmărește să se apropie de Moscova și să compromită aspirațiile georgienilor de aderare la Uniunea Europeană

În ultimele luni, Georgia a fost martoră la proteste masive împotriva unei legi referitoare la "influența străină", care a fost vehement criticată de Occident și a fost comparată cu legislația Federației Ruse privind "agenții străini", ceea ce a dus la piedici împotriva oricărei forme de opoziție în această țară.

Opoziția acuză formațiunea Visul Georgian că urmărește să se apropie de Moscova și să compromită aspirațiile georgienilor de aderare la Uniunea Europeană.

Luni, Josep Borrell, în fruntea diplomației UE, a avertizat că accesul Georgiei în UE ar putea fi blocat dacă guvernul acestei țări va persista pe traseul actual.

Georgia, o țară cu majoritate creștină ortodoxă, a primit statutul de țară candidată în decembrie 2023, dar discuțiile de aderare nu au început încă.

Partidul Visul Georgian critică Occidentul pentru subminarea "valorilor tradiționale", o acuzație adesea folosită și de președintele rus Vladimir Putin, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel