O prezență nouă pe scena politică și care se află pe lista AUR pentru alegerile europarlamentare este Georgiana-Maria Teodorescu, avocat penalist și lector universitar doctor la catedra de drept penal a Universității Titu Maiorescu.
”Ştim cu toţii că educaţia primită la şcoală este cheia formării personalităţilor de mâine, este esenţială în formarea caracterelor puternice, este esenţială pentru a pregăti specialiștii de mâine ai României. Însă, știm că buna educaţie nu stă numai într-o clădire frumoasă, bine dotată, proaspăt văruită, echipată cu internet.
Este important ca şcoala să se adapteze la nevoile societăţii, la nevoile economiei, să nu producă absolvenţi cu diplomă pe bandă rulantă, ci oameni care să îşi poată găsi uşor un loc de muncă în economia de astăzi.
Politicile de tineret, educaționale și culturale reprezintă, cu siguranță, cheia de boltă a unei Uniuni Europene mai puternice și solidare.
De aceea, AUR consideră că astăzi, mai mult ca niciodată, este nevoie de eforturi concertate din partea tuturor actorilor politici și instituționali pentru a sprijini o serie de proiecte ambițioase pentru o strategie europeană care să consolideze rolul central al tinerilor în agenda europeană ce va fi adoptată după alegerile europarlamentare din iunie 2024.
Pentru a fi competitivi în Europa, avem nevoie de școli de calitate, de profesori bine remunerați și de a reda prestigiul învățământului superior. Este esențial să ne inspirăm din bunele practici ale altor țări, dar să le adaptăm la realitățile specifice României.
Dacă vrem să prosperăm și să avem un sistem de învățământ performant, corupția și plagiatul trebuie eliminate din sistemul nostru educațional. Promovarea trebuie să se bazeze pe câteva criterii de bază: meritul și performanța. Nu putem accepta compromisuri în acest sens.
Viitorul nostru economic depinde de pregătirea tinerilor noștri pentru meseriile viitorului. Avem nevoie de doctori, ingineri, de specialiști IT, dar și de meseriași în construcții sau angajați în alimentația publică. Este esențial ca tinerii noștri să învețe o meserie și să fie încadrați în muncă.
Astăzi, tinerii din mediul rural sunt nevoiți să plece peste hotare în căutarea unor oportunități de muncă. Acest lucru trebuie să se schimbe! Programele europene de finanțare trebuie să răspundă noilor realități sociale și să creeze un mediu favorabil pentru o educație permanentă, care să aducă tinerii la un nivel de pregătire cât mai bun.
Mediul rural are nevoie de o abordare mai atentă pe viitor! Este esențial ca toți copiii să aibă acces la educație și să reducem drastic abandonul școlar, precum și traficul de persoane! În același timp, pentru a ne crește copiii și a contribui la creșterea natalității, programele de finanțare europeană trebuie să includă construcția de grădinițe și creșe, precum și alocarea de fonduri pentru echipamente necesare pentru școli, grădinițe și alte instituții educaționale. Gata cu WC-ul din curtea școlii! Pentru a putea îndeplini toate aceste obiective, avem nevoie de oameni care să ne reprezinte cu demnitate și care să se lupte cu adevărat pentru interesele românilor. Oameni care să pună țara înaintea oricăror nevoi sau interese! Nu trebuie să uităm că România este putere de prim rang a Europei, cel puțin din perspectiva teritoriului, resurselor și populației. Nu mai suntem elevii din prima zi de școală care încep prima lecție. Suntem membri ai Uniunii Europene de 16 ani și este momentul să acționăm ca atare! Nu mai putem sta la colț, cu fruntea plecată, ca un elev cu lecția nepregătită!” a spus Georgiana Teodorescu
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News