Andrei Gerea răspunde acuzațiilor din PNL cu privire la proiectele legislative pe care le-ar fi furat ALDE.
Andrei Gerea afirmă că PNL ”reușește să se facă singur de râs în fața opiniei publice, afundându-se și mai mult în ridicol. În scurt timp, PNL ar trebui să își schimbe denumirea în partidul marilor minciuni naționale, după afirmațiile pe care senatorul Florin Cîțu le-a făcut cu privire la proiectul anunțat de președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu prin care angajatorii să nu mai fie obligați să îi plătească pe muncitorii străini cu salariul mediu brut pe economie, ci începând cu cel minim.”
Deputatul ALDE acuză PNL că dezinformează opinia publică pentru ”a acoperi incompetența propriilor parlamentari și erorile din proiectele legislative pe care le depun” și punctează că ”amatorismul parlamentar al celor din PNL nu poate fi acoperit de o intoxicare cu minciuni a opiniei publice.”
”Respins definitiv de Parlament”
În acest context Andrei Gerea face clarificări: ”În primul rând, deputatul PNL Florin Roman a avut un proiect referitor la modificarea legii privind venitul minim garantat, dar care a fost respins definitiv de către Parlament. Proiectul lui Florin Roman a primit avize negative de la comisiile parlamentare, iar votul exprimat de Camera Deputaților a fost de 275 pentru respingere și zero voturi pentru susținerea proiectului, deci nici măcar propriii lui colegi nu au votat pentru acest proiect. De asemenea, proiectul a fost respins de Senat cu 71 de voturi, primind doar 26 de voturi favorabile. Inițiativa deputatului PNL a avut o serie de neconcordanțe, pe care le-a subliniat și Consiliul Legislativ în avizul pe care l-a acordat. Pe scurt, a fost un proiect greșit de la început.”
”Proiect greșit și picat”
”În ceea ce privește proiectul inițiat de deputatul ALDE Alexandru Băișanu, acesta a trecut prin toate comisiile parlamentare și a fost agreat de toată lumea, în vreme ce proiectul lui Florin Roman nu a reușit să primească nici măcar susținerea PNL-ului. Mai mult, pe parcursul procedurii parlamentare Florin Roman a depus un amendament la acest proiect și l-a susținut la vot în Camera Deputaților. Așadar, nu poți să vii acum să spui că a fost un proiect furat când tu ai depus un proiect pe aceeași temă, dar care a fost greșit și a picat.” a continuat Andrei Gerea.
”Cîțu, confuz”
”Referitor la proiectul la care face referire senatorul PNL Florin Cîțu, trebuie precizat de la început că acesta se află într-o mare confuzie, așa cum s-a aflat și în privința proiectului pe care l-a depus în Senat, lucru reliefat chiar de către Consiliul Legislativ. În primul rând, proiectul depus de Florin Cîțu se referă la modificarea Ordonanţei nr.25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România. Proiectul pe care ALDE îl va iniția se referă la modificarea OUG 194 din 2002 privind regimul străinilor în România. Mai mult, proiectul senatorului PNL este formulat greșit, așa cum reiese din avizul negativ pe care l-a primit din partea Consiliului Legislativ. Consiliul Legislativ îi precizează lui Florin Cîțu faptul că modificările propuse trebuiau făcute asupra OUG 194/2002. Totodată, sunt o serie de avize negative pe care le-a primit această inițiativă, ceea ce va duce cu siguranță la respingerea sa definitivă. Comisia Juridică din Senat a avizat negativ proiectul depus de Florin Cîțu, la fel și Comisia pentru politică externă. Totodată, trebuie menționat faptul că proiectul a fost respins de către Senat cu 64 de voturi, în vreme ce pentru proiectul lui Cîțu au votat doar 19 senatori, cu 6 mai puțin decât numărul senatorilor pe care îi are PNL.” continuă Andrei Gerea.
”Așadar, PNL preferă să mintă opinia publică doar pentru a ascunde incapacitatea propriilor parlamentari de a emite proiecte corecte în Parlament. Cei din PNL s-au făcut de râs nu o dată prin proiectele depuse și prin acțiunile din Parlament, care au nu au respectat regulamentele interne ale celor două Camere, iar în cazul celor două proiecte la care fac referire, cei din PNL s-au făcut de râs prin faptul că fie nu au știut ce act normativ vor să modifice, fie au formulat articolele greșit. Lipsa de profesionalism și capacitatea de elaborare a actelor normative dovedește încă o dată că PNL nu poate reprezenta o alternativă la guvernare.” conchide vicepreședintele ALDE.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News