Germania a primit 4 miliarde de euro din fondul UE de redresare post-Covid. Alte cinci țări au primit finanțare de la CE

Șase țări din UE au primit bani din fondul de redresare post-Covid. Germania, la prima tranșă, în valoare de 4 miliarde de euro.

Comisia Europeană a efectuat plăți către șase state membre ale Uniunii Europene, din Facilitatea de recuperare și reziliență, fondul blocului comunitar creat în timpul crizei coronavirus, se arată într-un comunicat al CE.

Cele șase țări sunt: Germania, Grecia, Italia, Portulgalia, Slovacia și Slovenia. 

Germania a primit prima tranșă în cadrul mecanismului de redresare și reziliență (RRF),în sumă de 4 miliarde de euro. La 15 septembrie, Germania a înaintat Comisiei prima cerere de plată în valoare de 4 miliarde euro  în cadrul RRF, care acoperă 28 de etape și 8 obiective. Planul global de redresare și reziliență al Germaniei va fi finanțat cu 28 de miliarde EUR sub formă de granturi, potrivit comunicatului menționat.

Comisia a plătit Greciei cea de-a treia plată în cadrul mecanismului de redresare și de reziliență (RRF). Plata se ridică la 3,64 miliarde de euro (1,69 miliarde de euro sub formă de sprijin financiar nerambursabil și 1,95 miliarde de euro sub formă de împrumuturi, excluzând prefinanțarea). La 16 mai 2023 și la 22 noiembrie 2023, Grecia a prezentat Comisiei cea de-a treia cerere de plată pentru sprijin nerambursabil și, respectiv, cea de-a treia cerere de plată pentru împrumuturi, care acoperă 39 de etape și patru obiective.

Planul global de redresare și de reziliență al Greciei va fi finanțat cu 35,95 miliarde EUR, din care 18,22 miliarde euro sub formă de sprijin nerambursabil și 17,73 miliarde de euro sub formă de împrumuturi.

În cele din urmă, Comisia a plătit Portugaliei a treia și a patra plată combinată, în valoare de 2,46 miliarde euro, pentru sprijin financiar nerambursabil și împrumuturi (cu excepția prefinanțării) în cadrul mecanismului de redresare și de reziliență (RRF). În octombrie 2023, Portugalia a înaintat Comisiei cea de-a treia cerere de plată a celei de-a treia și a patra tranșe de grant (1,77 miliarde de euro și 0,82 miliarde de euro) și a celei de-a treia și a patra tranșe de împrumut (0,36 miliarde de euro și 0,22 miliarde de euro) în cadrul RRF, care acoperă 47 de etape și obiective.

În plus, Comisia a efectuat către Slovacia cea de-a treia plată, în valoare de 662 de milioane de euro, sub formă de granturi de sprijin financiar nerambursabil (cu excepția prefinanțării) în cadrul mecanismului de redresare și reziliență (RRF).

La 25 septembrie, Slovacia a înaintat Comisiei cea de-a treia cerere de plată de 662 de milioane de euro în cadrul RRF, care acoperă 21 de etape și șase obiective. Planul global de redresare și reziliență al Slovaciei va fi finanțat cu 6,4 miliarde de euro sub formă de granturi.

În plus, astăzi a fost efectuată cea de-a doua plată către Slovenia pentru un sprijin financiar nerambursabil în valoare de 225,91 milioane de euro (cu excepția prefinanțării) și un sprijin rambursabil în valoare de 310,09 milioane de euro în cadrul mecanismului de redresare și reziliență (RRF). La 15 septembrie, Slovenia a înaintat Comisiei cea de-a doua cerere de plată de 536 de milioane de euro în cadrul RRF, care acoperă 43 de etape și trei obiective.

Citește și: Germania vrea să obțină banii blocați ai Rusiei. Peste 700 de milioane de euro de la o instituție financiară rusă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel