Germania a produs o cantitate record de energie fotovoltaică în week-end

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com

Miile de panouri fotovoltaice din Germania au stabilit sâmbătă un nou record în ceea ce priveşte producţia de energie electrică, transmite Bloomberg. 

Publicitate

Conform datelor furnizate de bursa de energie electrică din Europa centrală (European Energy Exchange AG), în jurul prânzului producţia de energie fotovoltaică a Germaniei a atins un maxim istoric de 40.919 de Megawaţi. Germania, prima economie europeană, este deja lider european în domeniul energiilor regenerabile.

Ca urmare a invaziei ruseşti din Ucraina, autorităţile de la Berlin au decis să urgenteze cu un deceniu, până în anul 2035, obiectivul de a obţine 100% din energie din surse regenerabile.

Analiştii de la Bloomberg prognozează că energia din surse eoliene şi fotovoltaice va ajunge să reprezinte 76% din producţia totală de electricitate a Germaniei în 2030. De asemenea, aceştia se aşteaptă ca producţia de energie fotovoltaică a Germaniei să coboare uşor luni faţă de recordul atins sâmbătă, dar ar putea să se apropie din nou de acest nivel record în cursul zilei de miercuri. 

Vezi și - Veste bună pentru Europa. Preţul gazelor naturale a scăzut la cel mai redus nivel de la mijlocul lui 2021

Preţul gazelor naturale în Europa a scăzut la cel mai redus nivel de la mijlocul lui 2021, ceea ce ajută la inversarea unei tendinţe de explozie a inflaţiei şi constituie o veste bună pentru consumatori, transmite Bloomberg.

La hub-ul de gaze de la Amsterdam, unde se stabilesc preţurile de referinţă pentru Europa, cotaţiile futures la gaze au scăzut timp de opt săptămâni la rând şi sunt sub 25 de euro pentru un un Megawatt-oră, cel mai redus nivel de după luna mai 2021.

Reducerea cu două treimi a cotaţiilor futures la gaze în acest an a slăbit nu doar presiunile la adresa bugetelor gospodăriilor dar a subminat şi pârghiile de care dispune preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi anume capacitatea de a reduce livrările de gaze către Europa.

În condiţiile în care unii traderi susţin că, pe termen scurt, preţurile ar putea ajunge chiar şi în teritoriul negativ în vara acestui an, imaginea este complet diferită de cea din luna mai a anului trecut. Atunci cotaţiile futures erau de patru ori mai mari decât cele din prezent iar ţările europene au fost forţate să revină la producţia de electricitate pe bază de cărbune, pentru a putea asigura furnizarea de electricitate după ce Rusia a redus semnificativ livrările de gaze. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel