Germania anunță o creștere masivă a cheltuielilor militare. Lumea a ”intrat într-o nouă eră”, în urma invaziei Rusiei în Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz a anunțat o creștere puternică a cheltuielilor de apărare ale țării, informează BBC.

În cadrul unei sesiuni de urgență a Parlamentului din Germania, Olaf Scholz a declarat că 100 de miliarde euro vor fi adăugate la bugetul militar al Berlinului în acest an, ceea ce înseamnă că Germania va cheltui acum mai mult de 2% din PIB-ul său anual pentru apărare.

Cancelarul german Olaf Scholz a transmis că lumea a „intrat într-o nouă eră”, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, și că „nu putea exista un alt răspuns la agresiunea lui Putin”.

Germania va trimite Ucrainei rachete sol-aer și arme antitanc

Germania va trimite Ucrainei 1.000 de arme antitanc și 500 de rachete sol-aer „Stinger", confirmă guvernul de la Berlin, citat de BBC.

Măsura marchează o schimbare majoră față de politica sa de lungă durată de interzicere a exporturilor de arme către zonele de conflict.

Germania este în favoarea unor restricții SWIFT împotriva Rusiei

Germania este în favoarea impunerii unor restricții „țintite și funcționale” asupra Rusiei în cadrul sistemului global de plăți interbancare SWIFT, au declarat, sâmbătă, miniștrii săi de Externe și ai Economiei, citați de presa internațională.

„Lucrăm de urgență la modul în care să limităm daunele colaterale ale decuplajului de la SWIFT, astfel încât să afecteze persoanele potrivite. Ceea ce avem nevoie este o restricție țintită și funcțională a SWIFT", au transmis miniștrii citați într-un comunicat comun.

SWIFT sau Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication este un sistem prin care ar putea fi deconectate băncile ruse de la piața globală. Acest lucru ar fi un cataclism economic pentru Moscova cu efecte majore nu doar asupra oligarhilor ruși, dar și asupra întregii societăți ruse, care se confruntă și așa cu probleme mari. Desigur, consecințe vor exista și pentru economiile europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel