Germania, aproape de interzicerea artificiilor după atacurile asupra ambulanțelor și mașinilor de poliție, care au avut loc în noaptea dintre ani

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Poliția germană și sindicatele pompierilor au cerut interzicerea artificiilor personale în noaptea de Revelion, în timp ce cancelarul, Olaf Scholz a condamnat incidentele în care serviciile de salvare au fost vizate cu petarde și rachete.

 

 

Grupurile de indivizi în stare de ebrietate care își aprind propriile artificii sunt o priveliște familiară pe străzile germane de Silvester (Revelion), magazinele fiind autorizate să vândă nu numai petarde, ci și mici rachete, în ultimele trei zile ale anului, scrie The Guardian.

După ce vânzarea lor a fost interzisă timp de doi ani pentru a evita supraîncărcarea spitalelor în timpul pandemiei de Covid-19, orașele germane au avut din nou liber la artificii anul acesta, veste pe care au sărbătorit-o cu mult zgomot – provocând un număr neobișnuit de răniți și chiar unele decese.

În Berlin, autoritățile au raportat 33 de polițiști și pompieri răniți în peste 1.700 de misiuni efectuate în noaptea dintre ani.

„Ceea ce vedem în prezent la Berlin, dar și în Baden-Württemberg, este că pompierii sunt ținți în ambuscadă, că ofițerii de poliție sunt atacați ca la 1 mai sau la alte manifestații mari”, a spus Ralf Kusterer, vicepreședintele Uniunii Germane de Poliție. „Acesta este un nou nivel.”

Sindicatul Poliției din Berlin a cerut interzicerea la nivel național a vânzării artificiilor pentru consumatorii obișnuiți.

Sindicatul pompierilor din Germania a cerut ca mai multe dintre vehiculele sale să fie echipate cu camere de bord pentru a înregistra atacurile.

Un purtător de cuvânt al lui Scholz a condamnat luni atacurile „masive” asupra serviciilor de salvare, în timp ce senatorul pentru cultură al Berlinului a susținut apelurile pentru o interdicție generală. „Pentru ce este prostia asta cu petarde?”, a spus social-democratul Klaus Lederer. „Nimeni nu are nevoie de ele.”

Un adolescent de 17 ani a murit la 1 ianuarie după un incident cu o catapultă auto-construită pentru petarde la periferia orașului Leipzig, din estul Germaniei. Un alt bărbat din Saxonia-Anhalt a murit după ce a fost lovit de o mașină în timp ce trăgea focuri de artificii pe stradă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel