Germania, controale la frontieră. UE vrea măsuri ”proporționale”, dar ”strict excepționale”

FOTO: Freepik @artjazz
FOTO: Freepik @artjazz

Uniunea Europeană cere măsuri ”proporționale”, dar care să rămână ”strict excepționale”. Cum justifică Germania reintroducerea controalelor la frontieră.

Comisia Europeană a pledat, marți, pentru măsuri ”proporționale” și care trebuie să rămână ”excepționale” după ce Germania a anunțat înăsprirea politicii sale cu privire la migrație prin instituirea de controale la toate frontierele sale, relatează France Presse.

Citește și: Germania introduce controale temporare la toate granițele terestre (surse Reuters)

Reintroducerea controalelor la frontierele interne ale Uniunii Europene este o ”posibilitate”, dar acestea trebuie să fie ”necesare și proporționale”, a subliniat o purtătoare de cuvânt a Comisiei la Bruxelles. ”Astfel de măsuri trebuie să rămână strict excepționale”, a insistat ea.

Germania a anunțat luni introducerea controalelor pe ansamblul frontierei sale în vederea combaterii imigrației ilegale, redevenită o temă politică majoră pentru guvernul cancelarului Olaf Scholz în fața ascensiunii extremei drepte.

Controalele la frontierele cu Franța, Luxemburg, țările de Jos, Belgia și Danemarca vor fi instituite pentru șase luni începând cu 16 septembrie. Acestea se vor adăuga controalelor deja instituite la frontierele cu Polonia, Republica Cehă, Austria și Elveția.

Germania a ”notificat” Uniunea Europeană

UE a primit o ”notificare” din partea Germaniei cu privire la măsurile care vizează controalele de la frontiere. Mai mult decât atât, Berlinul consideră că aceste dispoziții sunt necesare pentru ”a proteja securitatea internă împotriva amenințărilor actuale din partea terorismului islamist și criminalității transfrontaliere”.

Comisia nu dorește să ”speculeze” cu privire la fondul dispozițiilor și va ”evalua situația”, a declarat purtătoarea de cuvânt citată, insistând asupra ”principiului proporționalității” și ”măsurilor alternative” posibile, cum ar fi ”patrule comune” între statele europene, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel