Germania extinde controalele la granițe pentru încă 20 de zile. Au fost descoperiți 90 de traficanți de persoane

FOTO: Freepik @creativeart
FOTO: Freepik @creativeart

Germania își extinde controalele de la granițele cu Polonia, Cehia și Elveția de teama migranților ilegali.

Germania a anunțat extinderea controalelor de la granițele sale cu Polonia, Cehia și Elveția, pentru alte 20 de zile, scrie Agerpres. Anunțul vine în contextul în care în ultima lună, autoritățile germane au prins zeci de traficanți de persoane. 

Ministrul german de interne Nancy Faeser a informat Comisia Europeană în legătură cu această extindere. Ministerul Afacerilor Interne german a anunţat că a prins circa 90 de traficanţi de persoane în timpul controalelor sale, începând cu 16 octombrie.

”Pachetul de măsuri staţionare şi mobile ale poliţiei de frontieră este important pentru a stăvili migraţia ilegală spre Germania”, a spus Faeser.

Este menţinut în continuare un contact strâns cu ţările vecine pentru a se asigura că toate măsurile ale ambelor ţări de o parte şi de alta a frontierei conlucrează cât mai eficient posibil, a spus ea.

”În acelaşi timp, vom continua să acordăm o importanţă specială hotărârii noastre de a asigura că aceste controale au un impact cât mai limitat asupra vieţii de zi cu zi a navetiştilor, asupra comerţului şi călătoriilor”, a subliniat Nancy Faeser.

Iniţial, ministrul de interne german a anunţat controale fixe la frontieră în aceste secţiuni pentru o perioadă de zece zile, începând cu 16 octombrie, însă apoi le-a extins prima dată cu 20 de zile.

Nancy Faeser a justificat aceste măsuri ca fiind o parte importantă a luptei împotriva imigraţiei ilegale şi traficului de persoane.

Faeser a mai declarat că doreşte să se revină cât mai repede posibil la frontierele normale, la care nu sunt necesare controale.

Reforma Sistemului European Comun de Azil, cu o protecţie cuprinzătoare a frontierelor externe ale UE este ”pasul cheie” în acest sens, a spus ea.

Controale temporare staţionare se aplică la frontierele terestre dintre Germania şi Austria începând cu toamna lui 2015 şi de atunci au fost extinse în mod repetat.

Amintim că războiul din Orientul Mijlociu a adus în discuție migrația ilegală, pe lângă valul de migranți din zona africană, care își riscă viețile să ajungă în Europa pe calea apei, și care pune o presiune suplimentară atât pe Italia, cât și pe țările de UE.

Migranți din Asia, la frontiera de vest a României

Pe lângă migranții din zona africană, respectiv cei din zona Orientului Mijlociu, un număr însemnat de cetățeni din Asia încearcă să ajungă în Occident.

Astfel, ”polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat, duminică, 24 de cetățeni din Bangladesh care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunși într-un locaș special amenajat într-un TIR condus de un cetățean lituanian.

Alți 10 cetățeni din Sri Lanka și India au fost identificați  în cala unui autocar, fără pasageri, condus de un cetățean ucrainean însoțit de un polonez și un indian.

Se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de migranți cu privire la șoferii mijloacelor de transport și însoțitorii acestora, dar și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat în cazul persoanelor depistate”, a transmis Poliția de Frontieră într-un comunicat.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru cei doi șoferi și cei doi însoțitori, și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Citește și: Atenționare pentru românii care merg în Suedia. A fost reintrodus controlul la graniță

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel