Germania impune restricții DURE în lupta cu pandemia de COVID-19

Germania a intrat într-o nouă carantină și încearcă să diminueze răspândirea coronavirusului. Noile măsuri vor fi în vigoare până la data de 21 ianuarie 2021.

Germania a intrat într-o nouă carantină și a închis școlile și micile afaceri, în încercarea de a opri o creștere accentuată a infecțiilor cu COVID-19. Ieri, țara a raportat 952 de decese suplimentare și 23.427 de cazuri. Măsurile vor fi în vigoare până la 10 ianuarie 2021. 

Crăciunul, sub semnul pandemiei și așteptarea vaccinului

În timpul Crăciunului va avea loc o ușoară relaxare, oamenii având voie să primească în vizită maxim patru persoane, apropiați ai familiei. Totodată, în cadrul noilor măsuri carantinare, numai întreprinderile esențiale, cum ar fi supermarketurile și băncile, vor avea permisiunea de a rămâne deschise. Restaurantele, barurile și centrele de agrement au fost închise din noiembrie, iar unele zone ale Germaniei au luat măsuri cu mai mult timp în urmă.

Totodată, saloane de coafură sunt printre afacerile care trebuie să se închidă, dar și tarabele care comercializează produse alcoolice în cadrul târgurilor de Crăciun. Companiile sunt îndemnate să permită angajaților să lucreze de acasă. Ministrul Sănătății, Jens Spahn, a declarat că dorește ca vaccinul să fie aprobat înainte de Crăciun, informează BBC

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel