Germania, în alertă, la un an de la atacul Hamas în Israel. Poliția se pregătește pentru 7 octombrie

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm

Sindicatul poliției din Germania a tras vineri un semnal de alarmă cu privire la posibilitatea unor proteste violente împotriva Israelului pe 7 octombrie, când se va împlini un an de la atacul mișcării palestiniene Hamas asupra Israelului, urmat de reacția armatei israeliene care a dat startul unui conflict în Fâșia Gaza.

"Ne aşteptăm la decenţă din partea tuturor în Germania la marcarea zilei de 7 octombrie", a declarat presei şeful sindicatului poliţiştilor germani (GdP), Jochen Kopelke. Acesta a avertizat că poliţia va lua măsuri severe contra protestarilor violenţi, adăugând că toate instituţiile germane de securitate şi ordine publică vor avea pe 7 octombrie o "nevoie enormă de personal".

Un purtător de cuvânt din Berlin al acestui sindicat, Benjamin Jendro, a menţionat că, având în vedere atmosfera tensionată, autorităţile se pregătesc pentru "o situaţie dinamic pe tot cuprinsul oraşului". "Privim zilele următoare cu mare îngrijorare", a mai spus acelaşi reprezentant al poliţiei din capitala Germaniei, care a amintit că manifestaţii pro-palestiniene recente au escaladat rapid în proteste antisemite violente.

Israelul a răspuns în forţă atacului Hamas, iniţial cu bombardamente puternice asupra Fâşiei Gaza, apoi şi cu o ofensivă terestră

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a lansat pe 7 octombrie o incursiune în sudul Israelului, ucigând acolo peste 1.200 de persoane şi răpind alte 251 care au devenit ostatice în Fâşia Gaza. Mai puţin de o sută dintre aceşti ostatici mai sunt în prezent în enclava palestiniană, ceilalţi fiind eliberaţi între timp sau ucişi în operaţiunile militare.

Israelul a răspuns în forţă atacului Hamas, iniţial cu bombardamente puternice asupra Fâşiei Gaza, apoi şi cu o ofensivă terestră, operaţiunile armatei israeliene ucigând până în prezent peste 41.000 de palestinieni, majoritatea civili, femei şi copii, în timp ce populaţia enclavei palestiniene trăieşte o catastrofă umanitară, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel