Germania va începe vaccinarea cu a treia doză a persoanelor vulnerabile și a vârstnicilor, pe fondul îngrijorărilor privitoare la varianta Delta.
Germania va începe să ofere a treia doză de vaccin anti-coronavirus în septembrie și va facilita accesul copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, a spus ministerul sănătății, pe fondul îngrijorărilor cu privire la răspândirea variantei Delta.
Ministrul Sănătății, Jens Spahn și cei 16 colegi regionali ai săi, au fost de acord, după discuțiile de luni, că persoanele în vârstă și cele cu risc ar trebui să primească o doză de rapel, invocând îngrijorări cu privire la „un răspuns imun redus sau în scădere rapidă” în rândul anumitor grupuri. Echipele mobile de vaccinare ar trebui trimise în case de îngrijire medicală, a spus ministerul, pentru a oferi rezidenților vaccinuri Pfizer / BioNTech sau Moderna, indiferent de vaccinul pe care l-au făcut inițial.
Medicii vor putea administra, de asemenea, doze noi celor care au un sistem imunitar slăbit. De asemenea, o altă doză va fi oferită oricui a făcut vaccinurile AstraZeneca cu două doze sau vaccinul Johnson & Johnson cu o singură doză, a declarat documentul publicat de ministerul Spahn.
De asemenea, miniștrii au convenit să facă disponibilizeze vaccinul și pentru cei cu vârsta peste 12 ani, mergând cu un pas mai departe decât autoritatea de reglementare a vaccinurilor STIKO din țară.
În prezent, autoritatea de reglementare recomandă vaccinul împotriva coronavirusului pentru tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani numai dacă au condiții preexistente sau trăiesc cu persoane cu risc crescut de COVID-19.
Deși Germania se bucură în prezent de rate de infecție relativ scăzute în comparație cu țările vecine, numărul cazurilor a crescut în ultimele săptămâni, în principal din cauza variantei Delta mai contagioase, potrivit AlJazeera.
Emiratele Arabe Unite (EAU) au anunţat luni că vor începe vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor cu vârsta între 3 şi 17 ani cu serul chinez de la Sinopharm, după ce i-a fost testată eficacitatea, relatează EFE.
Ministerul Sănătăţii a anunţat pe Twitter că a luat această decizie pe baza rezultatelor 'studiilor clinice şi unei evaluări riguroase urmată de avizul de utilizare şi după o evaluare la nivel local ce îndeplineşte reglementările aprobate'.
Departamentul de Sănătate al emiratului Abu Dhabi a informat luni că a desfăşurat un studiu la care au participat 900 de copii vaccinaţi cu serul dezvoltat de compania farmaceutică chineză Sinopharm, care a demonstrat o înaltă eficacitate reducând rata infecţiilor şi gravitatea simptomelor (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu