Germania își îndeamnă cetățenii să evacueze Libanul în cel mai scurt timp posibil

Sursa: Freepik
Sursa: Freepik

Germania și-a îndemnat populația să părăsească Libanul cât mai rapid posibil, din cauza pericolului unei intensificări în conflictul dintre Israel și Hezbollah.

"Cetăţenii germani sunt rugaţi să părăsească Libanul cât mai repede posibil. Tensiunile actuale din zona de frontieră cu Israelul se pot agrava în orice moment", a anunţat Ministerul Afacerilor Externe din Germania.

De asemenea, există "o probabilitate crescută de acte teroriste" în Liban, care ar putea viza cetățenii străini din Occident sau hotelurile mari.

Israelul și Hezbollah-ul sunt în schimburi de focuri aproape zilnic, după ce atacul grupării islamiste palestiniene Hamas asupra teritoriului israelian, pe 7 octombrie, a provocat izbucnirea conflictului în Fâșia Gaza.

"Extremă reţinere"

Şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, a avertizat marți împotriva "erorilor de calcul" care ar putea duce la un conflict de amploare între Israel și Hezbollah în Liban, îndemnând la "extremă reţinere".

"Cu fiecare rachetă ce traversează Linia albastră (...), creşte pericolul ca o eroare de calcul să poată declanşa un război (...)", a scris Annalena Baerbock pe reţeaua socială X, cu referire la granița delimitată de Organizația Națiunilor Unite între Liban și Israel, conform Antena 3 CNN.

CITEȘTE ȘI: Extinderea războiului în Liban "este potenţial apocaliptică", susține responsabilul ONU pentru situaţii umanitare de urgenţă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel