Germania interzice un centru islamic din Hamburg pentru promovarea radicalismului

Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

Autoritățile germane au anunțat miercuri interzicerea Centrului Islamic Hamburg (IZH) pentru urmărirea obiectivelor islamiste radicale și pentru reprezentarea regimului guvernamental din Iran, potrivit Reuters.

Ministerul de Interne al Germaniei a afirmat într-un comunicat că au avut loc percheziții încă de dimineață la 53 de proprietăți din opt state germane. Pe lângă centrul din Hamburg, autoritățile au interzis și subgrupuri naționale din Frankfurt, Munchen și Berlin.

"Astăzi am interzis 'Centrul Islamic Hamburg', care propagă o ideologie islamistă, totalitară. Susține teroriștii din 'Hizb Allah' și răspândește antisemitism agresiv," a declarat ministrul german de Interne, Nancy Faeser, pe X. Referirea este la partidul politic și gruparea militantă șiită libaneză Hezbollah. Conform investigației, IZH acționa ca reprezentant al regimului iranian și încerca să aducă revoluția islamică în Germania.

"Investigațiile demonstrează clar că IZH nu acționează doar religios. Mai degrabă, ca reprezentant al 'liderului suprem' iranian, îndeplinește consecvent și categoric liniile directoare politice pentru exportarea 'revoluției islamice'" se arată în comunicat.

Autoritățile au mai spus că IZH susținea și promova poziția antisemită și anti-israeliană a grupării militante Hezbollah, în ciuda faptului că activitățile acesteia au fost interzise în 2020. "Această ideologie islamistă este îndreptată împotriva demnității umane, a drepturilor femeilor, a unui sistem judiciar independent și împotriva statului nostru democratic," a comentat Faeser într-un comunicat de presă.

Interdicția este rezultatul unei investigații a agenției de informații germane, care monitorizează centrul islamic din Hamburg de decenii. În noiembrie anul trecut, poliția germană a desfășurat o operațiune masivă la nivel național împotriva IZH și a altor cinci asociații, în timpul căreia a fost confiscată o cantitate mare de dovezi, conform Ministerului de Interne.

"Aceste dovezi au fost evaluate și suspiciunile au fost confirmate în așa măsură încât IZH și suborganizațiile sale sunt interzise astăzi," se arată în comunicat. În urma acuzațiilor din noiembrie, IZH a declarat atunci că "condamnă orice formă de violență și extremism și a pledat întotdeauna pentru pace, toleranță și dialog inter-religios".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel