Germania introduce controale temporare la toate granițele terestre (surse Reuters)

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ministrul de interne al Germaniei, Nancy Faeser, va anunța luni implementarea unor controale temporare la toate granițele terestre ale țării, într-o mișcare menită să reducă migrația ilegală și să protejeze populația de extremismul islamist, a informat o sursă guvernamentală pentru Reuters.

Faeser urmează să susțină o conferință de presă la ora 16:30, ora locală, în care va detalia acest nou pachet de măsuri de securitate. Totodată, guvernul german va notifica Comisia Europeană cu privire la aceste planuri, conform aceleiași surse.

În contextul unei îngrijorări crescânde din partea populației, guvernul german a purtat discuții cu principalul partid de opoziție, Uniunea Creștin-Democrată (CDU), despre modalități de limitare a fluxului migrator. Aceste consultări au fost intensificate în urma unui atac mortal cu cuțitul, comis luna trecută în orașul Solingen de către un solicitant de azil sirian.

Săptămâna trecută, partidul AfD (Alternativa pentru Germania), cunoscut pentru pozițiile sale anti-imigrație, a câștigat alegerile regionale în Turingia și s-a clasat pe locul doi în Saxonia, ceea ce a amplificat dezbaterea privind politicile de migrație.

Partidul Social-Democrat (SPD) al lui Faeser se confruntă și el cu alegeri regionale cruciale în Brandenburg, care vor avea loc peste două săptămâni. Aici, SPD guvernează într-o coaliție cu Verzii și CDU, ceea ce adaugă o presiune suplimentară asupra guvernului pentru a demonstra o abordare fermă în privința migrației.

Germania, care are o graniță terestră de peste 3.700 de kilometri, este înconjurată de state precum Danemarca, Olanda, Belgia, Luxemburg, Franța, Elveția, Austria, Cehia și Polonia. Anul trecut, guvernul a introdus deja controale mai stricte la granițele cu Polonia, Cehia și Elveția, ca răspuns la o creștere semnificativă a cererilor de azil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel