Germania își întărește armata. Stagiul militar ar putea deveni obligatoriu: "Nu suntem capabili să rezistăm şi să creştem la fel ca acum"

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Ministerul Apărării din Germania pregătește o creștere semnificativă a rezervelor armatei, care ar putea ajunge la 60.000 de bărbați și femei, a transmis duminică agenția dpa, citând un înalt oficial al forțelor armate.

"Sunt convins că trebuie să ne adaptăm pe deplin rezerva la actualele provocări ale politicii de securitate pentru a putea acorda Bundeswehr (armata germană) susţinerea adecvată în realizarea misiunii sale de apărare pe plan naţional şi al alianţei (NATO)", a declarat pentru dpa Andreas Hoppe, inspector general adjunct şi comisar pentru problemele rezerviştilor, potrivit Agerpres.

Declarațiile vin în contetxul în care ministrul apărării, Boris Pistorius, intenţionează să prezinte, miercuri, o propunere de model de serviciu militar obligatoriu, serviciu suspendat în 2011 şi a cărui eventuală reinstituire este controversată în Germania.

"Nu suntem capabili să rezistăm şi să creştem la fel ca acum"

"Avem nevoie de serviciul militar ca bază pentru creşterea rapidă şi rezilienţa forţelor noastre armată în caz de apărare", a explicat Pistorius vineri, la un eveniment de afaceri organizat la Berlin. Rezervele trebuie la rândul lor semnificativ întărite, a adăugat el.

Războiul din Ucraina a determinat Germania să-şi revizuiască necesităţile militare.

"Dacă vă uitaţi la Ucraina, pur şi simplu nu suntem capabili să rezistăm şi să creştem la fel ca acum. De aceea avem nevoie de o rezervă care să poată înlocui complet forţele", a mai spus Hoppe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel