Germania legalizează canabisul: Peste 4 milioane de consumatori ar exista acolo. Inclusiv cultivarea plantei urmează să fie permisă

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Parlamentul german este gata să legalizeze cultivarea și consumul unei cantități limitate de canabis, într-o mișcare istorică ce va afecta aproximativ 4,5 milioane de consumatori din țară, realtează Reuters.

Parlamentul german se așteaptă să adopte vineri o lege care legalizează cultivarea și consumul unei cantități limitate de canabis, reglementând astfel comportamentul a aproximativ 4,5 milioane de germani care se estimează că folosesc drogul. Conform propunerilor prezentate de coaliția de guvernare cu trei partide a cancelarului Olaf Scholz, cultivarea a până la trei plante pentru consum personal și deținerea a maximum 25 de grame de canabis vor fi legalizate.

Producția de canabis la scară mai mare, dar încă non-comercială, va fi permisă membrilor așa-numitelor cluburi de canabis, care nu pot avea mai mult de 500 de membri, toți adulți. Doar membrii clubului vor putea consuma producția.

„Scopul este să combatem piața neagră și criminalitatea legată de droguri, să reducem traficul și numărul de consumatori”, a declarat ministrul Sănătății, Karl Lauterbach.

Această mișcare ar face din Germania a noua țară care legalizează consumul recreativ al drogului. De asemenea, este legal în unele jurisdicții din Statele Unite și Australia.

Multe alte țări permit utilizarea sa medicală ca analgezic, o practică pe care Germania intenționează să o reglementeze printr-o lege separată.

Canabisul va rămâne ilegal pentru minori și foarte restricționat pentru tinerii adulți. Consumul său în apropierea școlilor și locurilor de joacă va fi ilegal.

„Această restricție este necesară deoarece canabisul este deosebit de dăunător pentru creierul aflat în dezvoltare”, a spus Lauterbach. „Nimeni nu ar trebui să înțeleagă greșit această lege: consumul de canabis este legalizat, dar asta nu înseamnă că nu este periculos.”

Opoziția conservatoare se opune noilor reguli, pe care le consideră prea complicate pentru a fi aplicate de autorități și care ar putea duce la un consum mai mare.

„În loc să protejeze copiii și tinerii, coaliția acționează ca un dealer de droguri de stat”, a declarat legislatorul crestin-democrat Tino Sorge.

Unii experți se îndoiesc că noile reglementări vor avea un impact mare asupra traficului, deoarece cei care nu doresc să își cultive propriul canabis sau să se alăture unui club de canabis ar putea prefera în continuare să cumpere drogul.

Legalizarea canabisului în Germania reprezintă un pas semnificativ spre o reglementare mai relaxată a drogurilor, dar ridică și întrebări despre potențialele sale efecte asupra sănătății publice și controlului asupra substanțelor interzise. Rămâne de văzut cum vor fi implementate noile legi și care va fi impactul lor real asupra consumului de canabis în Germania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel