Germania merge mai departe cu planul de legalizare a canabislului: ”O politică modernă orientată spre normalitate”

Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

Guvernul german pune în mișcare planuri de legalizare a vânzării de canabis în scopuri recreative, cu scopul de a pregăti legislația în cursul acestui an.

Potrivit AP. News, Ministerul Sănătății a anunțat că va începe desfășurarea audierilor cu experți pe diferite aspecte ale problemei. Acesta a spus că vor participa peste 200 de reprezentanți din domeniul medical, juridic și din alte domenii, alături de oficiali de la diferite niveluri de guvernare și alți experți internaționali din domeniu.

Angajamentul de a legaliza vânzările controlate de canabis către adulți în magazinele autorizate este una dintr-o serie de reforme prezentate în acordul de coaliție de anul trecut între cele trei partide social liberale care alcătuiesc guvernul cancelarului Olaf Scholz.

Ei au spus că planul va asigura controlul calității, protejând și tinerii și au convenit că ”efectele sociale” ale noii legislații vor fi examinate abia după patru ani.

Coaliția lui Scholz a preluat mandatul în decembrie. La începutul lunii mai, ministrul Sănătăţii Karl Lauterbach a declarat că intenţionează să elaboreze un proiect de lege în a doua jumătate a anului, după audierile cu experţii.

Cele cinci audieri, care vor avea loc până la sfârșitul acestei luni, vor aborda măsurile necesare pentru a asigura cea mai bună protecție a tinerilor, a sănătății și a consumatorilor, a declarat reprezentantul guvernamental pentru droguri Burkhard Blienert.

O politică modernă orientată spre normalitate

”La fel ca mulți alții, am lucrat ani de zile pentru ca și noi, în Germania, să reușim să punem capăt în sfârșit criminalizării consumatorilor de canabis și să începem o politică modernă și orientată spre sănătate”, a spus el într-un comunicat.

Printre alte planuri de liberalizare, guvernul a lansat o acțiune pentru eliminarea din codul penal al Germaniei a interdicției ca medicii să ”reclame” serviciile de avort.

De asemenea, dorește să ușureze calea către cetățenia germană, să ridice restricțiile privind dubla cetățenie și să reducă vârsta minimă pentru vot la alegerile naționale și europene de la 18 la 16 ani.

Guvernul dorește, de asemenea, să renunțe la legislația veche de 40 de ani care impune persoanelor transsexuale să obțină o evaluare psihologică și o decizie judecătorească înainte de a schimba oficial sexul, un proces care implică adesea întrebări intime.

Acesta urmează să fie înlocuit cu o nouă ”lege a autodeterminarii”.

Luxemburg este prima țară europeană care a legalizat creșterea și consumul de canabis

Conform noii legislații luxemburgheze, persoanele de peste 18 ani pot să cultive până la patru plante de canabis per gospodărie pentru uz personal. Comercializarea semințelor este, de asemenea, permisă, fără limite în ce privește cantitatea și nivelul de THC (principala substanță psihoactivă din canabis – n. red.).

Semințele pot cumpărate în magazine, importate sau cumpărate online. Luxemburgul intenționează, de asemenea, să producă canabis pentru uz comercial intern, însă planurile pentru a stabili un lanț de producție național și un lanț de distribuție reglementat au fost întârziate de pandemia de coronavirus, potrivit The Guardian.

Citește și...

Thailanda legalizează comerțul și cultivarea marijuanei

Oamenii din Thailanda pot acum să cultive plante de canabis acasă și să vândă recolta după ce națiunea a eliminat marijuana de pe lista de narcotice interzise. Țara este prima care a promovat o astfel de mișcare în Asia de Sud-Est, o regiune cunoscută pentru legile sale stricte privind drogurile.

Dar utilizarea recreațională este încă interzisă, chiar dacă avocații susțin că relaxarea dezincriminează efectiv marijuana. Guvernul speră că dezvoltarea unui comerț local cu canabis va stimula agricultura și turismul.

Un milion de răsaduri vor fi oferite cetățenilor thailandezi

Se dă chiar și un milion de răsaduri de canabis cetățenilor pentru a încuraja ridicarea.

”Este o oportunitate pentru oameni și pentru stat de a câștiga venituri din marijuana și cânepă”, a afirmat luna trecută Anutin Charnvirakul, vicepremier și ministru al Sănătății, pe conturile sale de pe rețelele de socializare, conform BBC. 

El a distribuit pe Facebook o fotografie cu un fel de mâncare din pui gătit cu canabis, adăugând că oricine ar putea vinde preparatul dacă respectă regulile, principala fiind că produsele trebuie să conțină mai puțin de 0,2% tetrahidrocannabinol (THC), compusul care oferă utilizatorilor acel sentiment inebriant.

De joi, gospodăriile vor putea cultiva până la șase plante în ghivece de canabis acasă dacă se înregistrează la autorități, iar companiile pot cultiva planta și cu autorizație.

Turiștii și curioșii vor putea, de asemenea, să comande mâncăruri și băuturi cu infuzie de canabis la restaurante....citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel