Germania nu este bolnavul Europei. Doar are nevoie de o ceașcă bună de cafea, declară Lindner

pexels
pexels

Germania este doar un om obosit care are nevoie de o cafea bună.

Asta declară ministrul german de Finanțe, Christian Lindner, conform Reuters. Afirmația că ”Germania nu este omul bolnav” a fost făcută la un panel la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Christian Lindner a spus că Germania este ”un om obosit” după ultimii ani de criză, iar așteptările sale scăzute de creștere sunt probabil un semnal de alarmă. Ceea ce are nevoie Germania acum este o ”ceașcă de cafea bună, ceea ce înseamnă reforme structurale”, a argumentat el.

Vorbind la un panel despre perspectivele economice globale, ministrul German a adăugat că anul 2023 a fost ”un apel la acțiune” și a spus că provocările includ creșterea inteligenței artificiale și amenințarea fragmentării în economia globală.

Cea mai mare economie a zonei euro s-a contractat cu 0,3% anul trecut, pe fondul inflației persistente, prețurilor ridicate la energie și cererii externe slabe. Lindner se așteaptă la un nivel mai ridicat de creștere pe termen mediu în Germania, a declarat el pentru Reuters într-un interviu de joi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel