Germania nu poate îndeplini obligațiile NATO, spune șeful armatei într-un memoriu divulgat

Fotografie de la Somchai Kongkamsri/ Pexels
Fotografie de la Somchai Kongkamsri/ Pexels

Forțele terestre ale Germaniei nu își pot îndeplini angajamentele NATO, potrivit unui memoriu divulgat de la un soldat de top, citat într-un raport al presei germane.

O divizie pe care Germania a promis-o NATO nu este pe deplin pregătită pentru luptă, a informat marți ziarul Bild citat de Politico. Memorandumul crește presiunea asupra ministrului Apărării, Boris Pistorius, care se confruntă cu problemele structurale ale Bundeswehr.

Germania a promis NATO o divizie de armată complet echipată pentru anul 2025, ca răspuns la războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Totuși, fără contramăsuri, ”armata nu va putea rezista în lupte de mare intensitate și, de asemenea, nu își va putea îndeplini obligațiile față de NATO decât într-o măsură limitată”, a spus șeful armatei citat de ziar.

Citește și: Armata Germaniei este în cădere liberă. Evaluare usturătoare realizată de principala organizație care reprezintă drepturile militarilor

Un purtător de cuvânt al ministerului german al Apărării a declarat pentru Politico că, în general, nu comentează ”documentele interne” și ”starea de pregătire”. Cu toate acestea, angajamentul pentru 2025 rămâne neschimbat, a adăugat purtătorul de cuvânt. Armata germană, forțele terestre ale Bundeswehr, a refuzat să comenteze ”un document clasificat și conținutul acestuia”.

Pregătirea operațională a unei a doua divizii, pe care Bundeswehr intenționează să o furnizeze din 2027, este, de asemenea, considerată ”nerealistă”, conform raportului, deoarece divizia ”nu va fi suficient echipată cu echipamente la scară largă în 2027”.

Potrivit raportului, Mais a scris că nici măcar strângerea tuturor activelor armatei nu ar face posibilă echiparea completă a diviziei 2025. Raportul a menționat subfinanțarea continuă și sprijinul militar pentru Ucraina ca fiind tensiuni care duc deja la o ”reducere clar vizibilă a pregătirii operaționale a armatei”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel