Germania rămâne fără bani, iar nivelul datoriei explodează, avertizează ministrul Finanțelor de la Berlin

Unsplash
Unsplash

Germania se confruntă cu o bombă cu ceas a datoriilor, în timp ce actualul guvern nu are de gând să facă reduceri bugetare.

Ministrul german de Finanțe, Christian Lindner, a avertizat guvernul din care face parte că finanțele statului scapă de sub control, iar executivul trebuie să schimbe cursul și să pună în aplicare măsuri de austeritate. Cu toate acestea, disputa cu privire la cheltuieli este de așteptat doar să escaladeze, deficitele bugetare provocând ciocniri deschise în coaliția liberală de stânga care conduce țara, scrie RMX.

Lindner, al cărui partid a scăzut în sondaje, este disperat să creeze o oarecare distanță față de partenerii săi de coaliție și să-și salveze partidul de dezastrul electoral. Ministrul Finanțelor spune că imaginea financiară cu care se confruntă Germania este îngrozitoare și că deficitul bugetar doar va crește în următorii ani dacă nu se iau măsuri pentru a reduce cheltuielile.

„Într-un scenariu nefavorabil, deficitele de finanțare în creștere duc la o creștere a datoriilor în raport cu producția economică la aproximativ 345% pe termen lung”, se arată în Raportul de sustenabilitate publicat de biroul său. „Într-un scenariu favorabil, rata va crește la aproximativ 140% din produsul intern brut până în 2070”, se mai arată în raport.

Conform legislației UE, Germania și-a limitat nivelul datoriilor la 60% din producția economică, ceea ce necesită economii dramatice. Un factor uriaș este îmbătrânirea rapidă a populației Germaniei, cu o explozie a datoriilor la orizont, pe măsură ce tot mai mulți cetățeni se pensionează, în timp ce veniturile fiscale se micșorează și sistemul de protecție socială crește, în parte din cauza exploziei populației de imigranți a țării.

Partenerii lui Lindner, Verzii și Social Democrații (SPD), nu doresc să mai reducă cheltuielile, deoarece acest lucru le va afecta șansele electorale. De fapt, ministrul Muncii, Hubertus Heil, face eforturi pentru un nou pachet de pensii care să adauge miliarde la datoria țării, lucru pe care, în mod suspect, Lindner îl susține.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel