Germania și Polonia caută modalități pentru a preveni răspândirea peste porcine africane la mistreți

Oficialii din Germania și Polonia discută noi măsuri pentru a preveni răspândirea pestei porcine africane în rândul mistreților.

Alegeri prezidentiale 2024

Oficialii germani și polonezi discută noi măsuri pentru a preveni răspândirea pestei porcine africane în rândul porcilor mistreți care trăiesc în apropiere de granița cu Germania, inclusiv folosind un gard și vânând mistreții, conform Agerpres.

Organizația mondială pentru sănătate animală (OIE) a precizat că în decembrie 2019, Polonia a înregistrat 55 de cazuri de pestă porcină africană în rândul porcilor mistreți. Unul dintre cazuri a fost descoperit la doar 30 km de granița cu Germania, unul dintre cei mai mari exportatori de carne de porc din Europa.

Exporturile, în pericol

Pesta porcină africană nu afectează oamenii, dar este mortală pentru porci. Boala a părut în Africa, de unde s-a răspândit în Europa și Asia, unde a ucis deja sute de milioane de porci și a modificat industria globală a cărnii de porc și a nutrețului. Porcii mistreți răspândesc pesta porcină africană şi există îngrijorarea că animalele infectate cu PPA ar putea transporta virusul în Germania, ceea ce ar pune în pericol exporturilor importante de carne de porc ale Germaniei spre China.

Ministrul german al Agriculturii, Julia Kloeckner, s-a întâlnit cu omologul polonez Jan Krzysztof Ardanowski la Berlin şi împreună au căzut de acord asupra unor noi măsuri comune destinate să țină sub control cazurile de pestă porcină descoperite în Polonia şi să împiedice răspândirea virusului în Germania, se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Agriculturii din Germania.

„Discuţiile includ construirea unui gard de-a lungul frontierei pentru a evita ca porci mistreți infectați să ajungă în Germania", se arată în comunicat. În plus, cele două țări vor discuta şi dacă forțele de apărare civilă din Germania vor ajuta la construirea gardului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel