Germania instalează sisteme de apărare antirachetă pe noile avioane guvernamentale

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Germania urmează să instaleze sisteme de apărare antirachetă pe trei noi avioane guvernamentale care sunt utilizate de lideri de rang înalt.

Ministerul german al Apărării urmează să prezinte un contract corespunzător comisiei parlamentare pentru buget în vederea aprobării până la sfârșitul anului, scrie Reuters, citând publicația Spiegel.

Cele trei avioane A350, care sunt utilizate în principal de președintele Frank-Walter Steinmeier, de cancelarul Olaf Scholz și de ministrul de externe Annalena Baerbock, vor fi echipate cu un sistem infraroșu pe fuselaj care poate dezactiva capetele cauzatoare ale rachetelor care se apropie cu impulsuri laser.

Ultimul dintre cele trei avioane a fost predat armatei germane în iunie.

Ministerul Apărării nu a făcut nicio declarație privind modul în care alte avioane guvernamentale sunt protejate de posibile atacuri cu rachete.

Sistemul de înaltă tehnologie care urmează să fie instalat pe avioanele A350 este dezvoltat de compania israeliană Elbit ESLT.TA în cooperare cu furnizorul german de piese de aeronavă Diehl, potrivit Spiegel. Multe aeronave militare de transport sunt deja echipate cu acest sistem.

Instalarea urmează să fie efectuată în etape, astfel încât toate cele trei aeronave să nu fie scoase din uz în același timp, a precizat raportul.

Vezi și:  România, afectată de criza economică din Germania. Adrian Negrescu: Riscurile de recesiune se accentuează de la o zi la alta - Video

Ministerul de Finanțe al Germaniei, acuzat de „retragere mascată” în privința sprijinului pentru Ucraina

Germania își întărește armata

Ministerul Apărării din Germania crește semnificati rezervele armatei, care ar putea ajunge la 60.000 de bărbați și femei, scrie dpa, citată de Agerpres.

"Sunt convins că trebuie să ne adaptăm pe deplin rezerva la actualele provocări ale politicii de securitate pentru a putea acorda Bundeswehr (armata germană) susţinerea adecvată în realizarea misiunii sale de apărare pe plan naţional şi al alianţei (NATO)", a declarat pentru dpa Andreas Hoppe, inspector general adjunct şi comisar pentru problemele rezerviştilor.

"Nu suntem capabili să rezistăm şi să creştem la fel ca acum"

"Avem nevoie de serviciul militar ca bază pentru creşterea rapidă şi rezilienţa forţelor noastre armată în caz de apărare", a explicat ministrul apărării, Boris Pistorius. Rezervele trebuie la rândul lor semnificativ întărite, a adăugat el.

Războiul din Ucraina a determinat Germania să-şi revizuiască necesităţile militare. "Dacă vă uitaţi la Ucraina, pur şi simplu nu suntem capabili să rezistăm şi să creştem la fel ca acum. De aceea avem nevoie de o rezervă care să poată înlocui complet forţele", a mai spus Hoppe.

Vezi și: Germania anulează spațiul Schengen. Knaus avertizează că nici Franța sau Austria n-au reușit nimic cu asta

Germania: Românii și restul imigranților din zonele câștigate de extremiști se tem de modul în care le poate arăta viitorul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel