Prăjitura și aperitivul rece servite la o nuntă desfășurată la o pensiune de lângă Alba Iulia în urma căreia zeci de persoane au suferit toxiinfecție alimentară prezentau germeni din genul Stafilococ coagulazo pozitivi, Enterobacteriacee și E.coli beta gluco pozitivă, potrivit unui comunicat al DSVSA Alba.
Tulpinile izolate au fost expediate la IISPV București, "în vederea serotipizării și testării rezistenței antimicrobiene". Pentru probele de materii de origine animală utilizate la prepararea meniurilor urmează să se primească rezultatele, acestea fiind încă în lucru, menționează DSVSA Alba, notează Agerpres.
Ca urmare a deficiențelor constatate cu ocazia controlului efectuat la pensiunea respectivă, s-a dispus sistarea activității în blocul alimentar până la remedierea acestora, precum și sancționarea contravențională cu amendă în valoare de 8.400 de lei.
[citeste si]
Inspectorii DSVSA Alba au dispus efectuarea unei acțiuni de dezinfecție generală a obiectivului, remedierea deficiențelor de ordin structural și investigarea suplimentară a stării de sănătate a tuturor persoanelor care manipulează alimente, pentru a preîntâmpina apariția toxiinfecțiilor alimentare, mai menționează sursa citată.
Un număr de 37 de persoane au ajuns la spital după ce au participat în 30 iulie la o nuntă, acuzând probleme digestive.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu